Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Σούπα βελουτέ με μπρόκολο

Δημοσιεύθηκε 4 Νοεμβρίου, 2023

Υλικά:

  • ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ φλιτζάνι ζωμός κότας
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο cheddar
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού chili powder
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι μπρόκολο κομμένο

Εκτέλεση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε για ένα λεπτό. Προσθέστε στη συνέχεια και το σκόρδο και σοτάρετε για 30 ακόμα δευτερόλεπτα. Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε ενώ παράλληλα ανακατεύετε για ένα λεπτό.

Στη συνέχεια, προσθέστε τον ζωμό και ανακατέψτε και έπειτα το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε ξανά. Μόλις η σούπα πάρει μία βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη να βράσει για 5 ακόμα λεπτά ενώ ανακατεύετε ανά διαστήματα.

Προσθέστε το τυρί, το κύμινο, το chili powder και το αλάτι και ανακατέψτε ξανά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέστε το μπρόκολο και αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram