Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Πένες με κιμά γαλοπούλας

Δημοσιεύθηκε 25 Ιανουαρίου, 2023

ΥΛΙΚΑ

1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι
500 γρ. κιμά γαλοπούλας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
50 γρ. νερό
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. κύμινο
2 φύλλα δάφνης
1 κύβο κότας
αλάτι
πιπέρι
500 γρ. πένες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη μπεσαμέλ
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
500 γρ. γάλα
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. μαϊντανό
πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα στη φωτιά.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς.
Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί ο πελτές.
Βάζουμε την ντομάτα κονκασέ, το νερό, τη ζάχαρη, το κύμινο, τα φύλλα δάφνης, τον κύβο, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε αλάτι και βάζουμε τις πένες.
Βράζουμε 10-12 λεπτά.

Για τη μπεσαμέλ
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το γάλα σε 5 δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός. Μόλις απορροφηθεί η μία δόση προσθέτουμε την επόμενη.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.

Για τη σύνθεση
Σουρώνουμε τις πένες, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τις βάζουμε σε μία πιατέλα.
Από πάνω απλώνουμε τον κιμά και περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο, πιπέρι, θυμάρι, τριμμένο τυρί.

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram