200 γραμμάρια μαργαρίνη (ή vegan βούτυρο)σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κάψουλες βανιλίνη
1 φακελάκι baking powder
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
Βήματα
Στον κάδο του μίξερ βάζω το φυτικό- vegan βούτυρο και την ζάχαρη και χτυπώ μέχρι ν’ ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτω τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, την βανιλίνη και σιγά σιγά το μισό αλεύρι, στο οποίο έχω προσθέσει το baking powder.
Σταματώ το μίξερ και συνεχίζω το ανακάτεμα απαλά με το χέρι προσθέτοντας και πάλι σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να πάρω μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλά στο χέρι.
Βουτυρώνεις την ταρτιέρα και απλώνω τα ¾ της ζύμης πάνω της. Το υπόλοιπο ¼ το κρατώ για τα κορδονάκια.
Πάνω από την ζύμη απλώνω την μαρμελάδα πορτοκάλι (ή άλλη μαρμελάδα), τοποθετώ και τα κορδονάκια.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 με 30 λεπτά ή μέχρι η πάστα φλώρα να πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.