Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Πάστα φλώρα χωρίς γάλα

Δημοσιεύθηκε 18 Φεβρουαρίου, 2023

Υλικά

  • 200 γραμμάρια μαργαρίνη (ή vegan βούτυρο)σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 3 κάψουλες βανιλίνη
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω)

Βήματα

  • Στον κάδο του μίξερ βάζω το φυτικό- vegan βούτυρο και την ζάχαρη και χτυπώ μέχρι ν’ ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  • Προσθέτω τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, την βανιλίνη και σιγά σιγά το μισό αλεύρι, στο οποίο έχω προσθέσει το baking powder.
  • Σταματώ το μίξερ και συνεχίζω το ανακάτεμα απαλά με το χέρι προσθέτοντας και πάλι σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να πάρω μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλά στο χέρι.
  • Βουτυρώνεις την ταρτιέρα και απλώνω τα ¾ της ζύμης πάνω της. Το υπόλοιπο ¼ το κρατώ για τα κορδονάκια.
  • Πάνω από την ζύμη απλώνω την μαρμελάδα πορτοκάλι (ή άλλη μαρμελάδα), τοποθετώ και τα κορδονάκια.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 με 30 λεπτά ή μέχρι η πάστα φλώρα να πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram