Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Μπακαλιάρος ψητός με λαχανικά

Δημοσιεύθηκε 25 Σεπτεμβρίου, 2022

ΥΛΙΚΑ

4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 φινόκιο
500 γρ. ντοματίνια
100 γρ. κρασί λευκό
600 γρ. μπακαλιάρο, (4 φιλέτα)
αλάτι
πιπέρι
1/4 ματσάκι μαϊντανό
1/4 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα
2 κ.σ. κάππαρη
1 πρέζα μπούκοβο
2 κ.σ. φύλλα θυμαριού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Κόβουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές φέτες κατά μήκος, τα ντοματίνια στη μέση, και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου και τα αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Μεταφέρουμε τα φιλέτα πάνω από τα λαχανικά με το δέρμα προς τα πάνω και τα ψήνουμε στον φούρνο για 12-15 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίζουμε το φαγητό με την κάππαρη, το μπούκοβο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το θυμάρι.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram