ΥΛΙΚΑ
8 αυγά, βρασμένα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο το πράσινο μέρος
1 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
3 κ.σ. μαγιονέζα
Για το σερβιρισμα
ελαιόλαδο
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
ψωμί, χωριάτικο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Σπάμε με τα χέρια μας σε ένα μπολ τα βρασμένα αυγά σε πολύ μικρά κομμάτια.
Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό, και τα ρίχνουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τη μαγιονέζα, και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
Βάζουμε στο τηγάνι τις φέτες ψωμιού, ρίχνουμε ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές και ψήνουμε για 1-2 λεπτά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Ρίχνουμε στην αυγοσαλάτα ελαιόλαδο και πιπέρι, και σερβίρουμε με τις φέτες ψωμιού.