Τι έγινε σαν σήμερα -5/7- ανά τον κόσμο!

Δημοσιεύθηκε 5 Ιουλίου, 2023

Όσα έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο.

1930: Ο Έλληνας σεφ Γιώργος Σταθάκης επιχειρεί να πέσει από τους καταρράχτες του Νιαγάρα μέσα σ’ ένα βαρέλι. Εγκλωβίζεται, όμως, στο πίσω μέρος του καταρράκτη για 18 ώρες και πεθαίνει από ασφυξία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1946: Ο Γάλλος μηχανικός, Λουί Ρεάρ, επιδεικνύει το πρώτο μαγιό μπικίνι σε υπαίθρια επίδειξη μόδας στο Παρίσι.

1964: Παρουσιάζεται το Σχέδιο Άτσεσον για την λύση του Κυπριακού. Προβλέπει την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, έναντι ανταλλαγμάτων για την Τουρκία (Παραχώρηση της Χερσονήσου της Καρπασίας στην Τουρκία ή μίσθωση της Χερσονήσου της Καρπασίας και παραχώρηση του Καστελόριζου στην Τουρκία). Θα απορριφθεί από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

1965: Η Μαρία Κάλλας δίνει την τελευταία της παράσταση, τραγουδώντας «Τόσκα» στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου.

1986: Ξανανοίγει για το κοινό το Άγαλμα της Ελευθερίας, στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, μετά από εντατικές εργασίες συντήρησης.

1996: Γεννιέται η Ντόλι το πρόβατο, το πρώτο κλωνοποιημένο θηλαστικό. Η γέννηση της Ντόλι δημιούργησε πάταγο διεθνώς. Το 1999 οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι τα κύτταρα της Ντόλι άρχισαν να γερνάνε γρηγορότερα από ό,τι στα άλλα πρόβατα, ακόμα και μεγαλύτερης ηλικίας. Ορισμένοι μοριακοί βιολόγοι υποστήριξαν ότι δεν είναι δυνατόν να παραχθούν κλώνοι, χωρίς το αρχικό γενετικό υλικό των ενηλίκων που χρησιμοποιείται στη διαδικασία της «πυρηνικής μεταφοράς» να γερνά ταχύτερα από το νεαρό κλώνο. Στη μέθοδο της πυρηνικής μεταφοράς ως «πρώτη ύλη» χρησιμοποιούνται ωάρια, από τα οποία έχει αφαιρεθεί ο πυρήνας με το γενετικό υλικό, και κύτταρα του ενήλικου οργανισμού που πρόκειται να «αντιγραφεί». Η Ντόλι θανατώθηκε στην ηλικία που είχε το πρόβατο-δότης, όταν εφαρμόστηκε ο κλωνισμός.

2004: Λαμπρή υποδοχή επιφυλάσσουν η Πολιτεία και χιλιάδες φίλαθλοι στους Έλληνες διεθνείς, που επιστρέφουν από την Πορτογαλία μετά την κατάκτηση του Euro 2004. Μια μεγάλη γιορτή στήνεται στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου οι διεθνείς μας αποθεώνονται από τους χιλιάδες Έλληνες, που έχουν κατακλύσει τόσο το Στάδιο όσο και ολόκληρη τη διαδρομή, που τους φέρνει από το αεροδρόμιο.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram