Τι έγινε σαν σήμερα -28/9- ανά τον κόσμο!

Δημοσιεύθηκε 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Όσα έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο.

1867: Το Τορόντο γίνεται επίσημα πρωτεύουσα του Οντάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1939: Αρχίζει να λειτουργεί η ελληνική υπηρεσία στο ραδιόφωνο του BBC.

1974: Καθιερώνεται με νόμο η δημοτική γλώσσα στα ελληνικά δημοτικά σχολεία.

2000: Ο Κώστας Κεντέρης γράφει ιστορία, καθώς κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 200 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Ο «φτερωτός Έλληνας» τρέχει σε 20.09. Είναι ο μόνος λευκός από τους οκτώ των τελικών κι αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο για άνδρα αθλητή στίβου από το 1912 όταν ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας είχε κερδίσει το μήκος άνευ φοράς. Την ίδια μέρα στη Δανία διεξάγεται δημοψήφισμα για την είσοδο της χώρας στην OΝΕ. Υπερισχύει το όχι με 53,1% έναντι 46,9% του ναι.

2006: Στην Αυστρία για πρώτη φορά ψηφίζουν 16χρονοι σε βουλευτικές εκλογές.

2013: Συλλαμβάνονται τα ηγετικά στελέχη της «Χρυσής Αυγής» (Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός κ.ά.). Κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και οπλοκατοχή.

2021: Η Ισπανία κηρύσσει το νησί La Palma «ζώνη καταστροφής», καθώς το ηφαίστειο Cumbre Vieja συνεχίζει να εκρήγνυται και να παράγει ροές λάβας. Οι ροές λάβας από το ηφαίστειο έχουν φτάσει στον Ατλαντικό Ωκεανό μετά από εννέα ημέρες, προκαλώντας ένα τεράστιο σύννεφο, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής.

2021: Η NASA ανακοινώνει την προγραμματισμένη εκτόξευση της Lucy, ενός δωδεκαετούς διαστημικού σκάφους για τους αστεροειδείς Δία, την πρώτη αποστολή που θα πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο. Θα εκτοξευθεί από τον διαστημικό σταθμό του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ στη Φλόριντα στις 16 Οκτωβρίου.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram