Τι έγινε σαν σήμερα -11/7- ανά τον κόσμο!

Δημοσιεύθηκε 11 Ιουλίου, 2023

Όσα έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο.

1576: Ο Βρετανός εξερευνητής, Μάρτιν Φρόμπισερ, βλέπει για πρώτη φορά τη Γροιλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1811: Ο Ιταλός επιστήμονας Αμεντέο Αβογκάντρο, δημοσιεύει την μελέτη του για τη μοριακή περιεκτικότητα των αερίων.

1919: Η Ολλανδική Βουλή θεσπίζει το εργατικό οκτάωρο και η Κυριακή γίνεται αργία.

1953: Επιτυχής κρίνεται η κατάληξη της Βαλκανικής Διάσκεψης που γίνεται στην Αθήνα μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Γιουγκοσλαβίας και Τουρκίας, κατά την οποία επιβεβαιώνονται οι φιλειρηνικές προθέσεις των τριών χωρών.

1962: Ο Σοβιετικός κοσμοναύτης Αντριγιάν Νικολάεφ μένει τέσσερις ημέρες στο διάστημα, κατακτώντας το ρεκόρ παραμονής της εποχής.

1970: Το soundtrack της ταινίας Woodstock ανεβαίνει στο Νο1 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών.

1974: Κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ η τηλεοπτική σειρά «Λούνα Παρκ». Θα αποδειχθεί αρκετά δημοφιλής και θα διαρκέσει έως τις 7 Μαΐου 1981. Το θρυλικό «Λούνα Παρκ» ήταν ταυτόχρονα σίριαλ, μουσικό σώου και τηλεπαιχνίδι.

1975: Κινέζοι αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν ένα μεγάλο νεκροταφείο, μέσα στο οποίο βρίσκουν 6.000 πήλινα αγάλματα πολεμιστών που χρονολογούνται από το 221 π.Χ.

1988: Μακελειό διαδραματίζεται στο ελληνικό κρουαζιερόπλοιο «City of Poros», στον Σαρωνικό Κόλπο. Τρεις ένοπλοι με αυτόματα ανοίγουν πυρ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 11 άτομα να σκοτωθούν, 98 να τραυματιστούν και η γέφυρα του πλοίου να υποστεί πλήρη καταστροφή. Η έρευνα θα δείξει ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η οργάνωση Φατάχ-Επαναστατικό Συμβούλιο του Αμπού Νιντάλ.

2020: Ένα σφραγισμένο αντίγραφο του παιχνιδιού Super Mario Bros. του Nintendo Entertainment System του 1985 πωλείται για 114.000 δολάρια ΗΠΑ, ένα παγκόσμιο ρεκόρ για βιντεοπαιχνίδι.

2021: Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον ταξιδεύει στο διάστημα με το VSS Unity, ένα διαστημόπλοιο που ανήκει και λειτουργεί από την εταιρεία διαστημικών πτήσεων Virgin Galactic. Σε ηλικία 70 ετών, είναι ο δεύτερος γηραιότερος άνθρωπος που ταξιδεύει στο διάστημα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram