Τα 4 πιο συναισθηματικά ζώδια

Δημοσιεύθηκε 10 Μαρτίου, 2023

Η αστρολογία μπορεί να εξηγήσει πολλές από τις συμπεριφορές και τα χαρακτηριστικά μας, όπως γιατί τα αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με ρεαλισμό ή γιατί κάποιοι είναι πιο κοινωνικοί από άλλους.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα συναισθήματα. Η πολυπλοκότητα των συναισθημάτων είναι τεράστια. Υπάρχουν εκείνοι που μάλλον αισθάνονται άβολα στο να εκφράσουν τα συναισθήματά τους ή αισθάνονται άβολα όταν έρχονται αντιμέτωποι με τα συναισθήματα των γύρω τους. Από την άλλη υπάρχουν οι πιο συναισθηματικοί τύποι, που βρίσκονται σε απόλυτη επαφή με τον εσωτερικό τους κόσμο. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι το κλάμα το έχουν στο τσεπάκι τους. Πιάσε ένα κουτί χαρτομάντιλα, το παγωτό που προτιμάς και συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις αν είσαι ένα από τα πιο συναισθηματικά ζώδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κριός

Οι Κριοί έχουν τη φήμη ότι είναι θερμοκέφαλοι και παρορμητικοί. Ως το φλογερό κριάρι του ζωδιακού κύκλου, με κυβερνήτη τον Άρη, τον πλανήτη της επιθετικότητας και της έντασης, έχουν την τάση να αντιδρούν απερίσκεπτα όταν πρόκειται για τις συναισθηματικές τους αντιδράσεις. Στην πραγματικότητα, δεν είναι ασυνήθιστο να βιώνουν μυριάδες συναισθήματα ταυτόχρονα. Το θετικό της υπόθεσης;  Με τον Άρη να είναι ο πλανήτης της ταχύτητας, τα συναισθήματα του Κριού έχουν γρήγορο ρυθμό. Έτσι μπορούν να προχωρήσουν αφού εκφράσουν ένα συναίσθημα, πιο γρήγορα από τα περισσότερα ζώδια.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος είναι ένα από τα πιο συναισθηματικά ζώδια. Κυβερνήτης των Καρκίνων είναι η Σελήνη που κυβερνά τον εσωτερικό εαυτό μας, τις διαθέσεις και τις συναισθηματικές αντιδράσεις μας. Επομένως δεν αποτελεί έκπληξη για αυτά τα υδάτινα όντα, να είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και προσκολλημένα στα συναισθήματά τους. Λειτουργούν ως συναισθηματικά σφουγγάρια, απορροφώντας ό,τι συναισθήματα υπάρχουν στο χώρο, ανά πάσα στιγμή. Είναι σημαντικό για αυτούς να οικοδομήσουν μια υγιή σχέση με το κλάμα ως τρόπο απαλλαγής από τη συναισθηματική υπερφόρτωση.

Σκορπιός

Κάτω από το σκληρό εξωτερικό του Σκορπιού, κρύβεται ένα πολύ συναισθηματικό ζώδιο. Μπορεί να μην τους φαίνεται, αλλά στην πραγματικότητα είναι απόλυτα συντονισμένοι με τα συναισθήματά τους. Απλώς χρειάζονται χρόνο και προσπάθεια για να καταφέρουν να τα εκφράσουν. Οι Σκορπιοί είναι διαισθητικοί και μερικές φορές παρανοϊκοί από τη φύση τους. Κάτι που τους οδηγεί συχνά σε συναισθηματικά συμπεράσματα για ανθρώπους και καταστάσεις πριν δοθούν τεκμηριωμένα στοιχεία. Αυτό μπορεί να κάνει έναν Σκορπιό να γίνει καχύποπτος και να κρύψει μια μανιασμένη καταιγίδα συναισθημάτων.

Ιχθύες

Οι Ιχθύες είναι επίσης ένα από τα πιο συναισθηματικά ζώδια του αστρολογικού κύκλου. Και είναι περήφανοι γι’ αυτό. Ως ζώδιο του νερού, είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τον εσωτερικό κόσμο, τόσο τον δικό τους, όσο και των άλλων. Με κυβερνήτη τους τον Ποσειδώνα που προκαλεί τη φαντασία, τα όνειρα και την ευαισθησία, μπορεί να είναι παρορμητικοί μερικές φορές, όταν εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Ο Ποσειδώνας προσθέτει ένα σύννεφο σύγχυσης. Οπότε μην εκπλαγείς αν ρωτήσεις έναν Ιχθύ τι έχει και δεν είναι σε θέση να σου απαντήσει. Η υπερενσυναίσθηση μπορεί να κάνει τους Ιχθύες να ανακατεύουν τα συναισθήματά τους και τους άλλους, σε σημείο που εύκολα εξαντλούνται συναισθηματικά οι ίδιοι. Και να εξαντλούν και τους άλλους γύρω τους εξίσου.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram