Στενή Ευβοίας : Τα μαγαζιά που πρέπει, οπωσδήποτε, να επισκεφθείς

Δημοσιεύθηκε 9 Μαρτίου, 2022

Με χιόνι, με κρύο, με ήλιο ή με ζέστη η Στενή Ευβοίας, αποτελούσε και αποτελεί την τέλεια επιλογή, για τη μικρή σας εξόρμηση, τη βόλτα σας, την απόδραση σας από τη ρουτίνα της πόλης! 

Μέσα σε αυτό το άρθρο βάλαμε τις αγαπημένες μας επιλογές για να μπορέσετε να κάνετε τη βόλτα αυτή ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Καφές, φαγητό, γλυκό όλα όσα χρειάζεται για να την απολαύσετε στο έπακρο...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΚΕΔΡΟΣ 

Δέκα βήματα από την κεντρική πλατεία της Στενής θα βρείτε το καφέ «Κέδρος». Συνώνυμο της ποιότητας και της γεύσης, ξεκίνησε τη λειτουργία του με γνώμονα την άριστη εξυπηρέτηση μας. Με επαγγελματισμό και γνώση πήραν την απόφαση να ανοίξουν τις πόρτες τους, εν όψει κορονοϊού, και παρόλα αυτά κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις όλων των επισκεπτών και ακόμη και σήμερα να είναι πρώτο στη λίστα μας. Επιλογές ποιοτικού καφέ (με αγαπημένο τον ελληνικό πατροπαράδοτο σε μπρίκι), ροφήματα, φαγητό και φυσικά εκλεκτό τσίπουρου που δε θα ξέρετε τι να πρώτο διαλέξετε. Αυτό που το κατέστησε δημοφιλές και αγαπημένο είναι η καθημερινή ποικιλία χειροποίητων γλυκών στα οποία θα αντισταθείτε με μεγάλη δυσκολία. 

Facebook

Instagram

CAFE HOTEL STENI

Το «cafe-hotel Στενή» είναι το μέρος που πάντα σε βάζει σε πειρασμό να σταματήσεις και να το επισκεφθείς. Γνωστό εδώ και χρόνια, αποτελεί αγαπημένο προορισμό κάθε φορά που βρισκόμαστε στην περιοχή. Στον απόλυτα φιλικό και φιλόξενο περιβάλλοντα χώρο του, παραδοσιακής αισθητικής, θα απολαύσετε την πανοραμική θέα που θα σας κόψει την ανάσα. Διαθέτει τζάκι για όλες τις κρύες αγαπημένες μέρες του χειμώνα και αποτελεί το κατάλληλο μέρος για να απολαύσετε τον καφέ ή το γλυκό σας. Χειροποίητα, φρέσκα και αγαπημένα σας περιμένουν να τα γευτείτε καθώς οι μυρωδιές τους σας συνεπαίρνουν από τα πρώτα βήματα εκεί.  Αν θελήσετε έχετε και τη δυνατότητα διαμονής αφού εκτός από ένα αγαπημένο καφέ είναι και ένα αγαπημένο ξενοδοχείο! 

Facebook

Instagram

TSAYIUS PUB

Αν αναζητάτε ένα ήρεμο και φιλόξενο  περιβάλλον, στο κέντρο της πλατείας του χωριού κάτω ακριβώς από τα πλατάνια βρίσκεται το «Tsayius Pub». Με εμπειρία ετών μα σύγχρονη αύρα μας καλεί να διαλέξουμε τα αγαπημένα μας, αναλόγως με τη διάθεσή μας, καθώς ο κατάλογος του περιλαμβάνει εκλεκτές προτάσεις από καφέδες, ροφήματα, απίστευτα φρέσκα γλυκά, ποτά και μια μεγάλη ποικιλία από μπίρες (περιλαμβάνει σχεδόν 55 διαφορετικές ετικέτες!!) Συνηθίζει να διοργανώνει events κάθε μήνα, στα οποία έχετε τη δυνατότητα να απολαμβάνετε και live μουσική. Έτσι, λοιπόν, και δίνοντας προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια αποτελεί αγαπημένο προορισμό για στιγμές χαλάρωσης αλλά και διασκέδασης.

Facebook

Instagram

Η ΜΟΥΡΙΑ 

Τοποθετημένη στην κεντρική πλατεία, η ταβέρνα-ψησταριά «Η Μουριά» γραφική και προσεγμένη αποτελεί ένα από τα must σημεία της περιοχής για φαγητό. Αν είσαι λάτρης του καλού φαγητού είναι ιδανικό για να χαλαρώσεις και να το απολαύσεις. Το μεράκι τους και η αγάπη τους για αυτό που κάνουν, έθεσε ως μοναδικό στόχο το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα που βασίζεται στις άριστες πρώτες ύλες. Απολαμβάνοντας, έτσι, παραδοσιακή κουζίνα, θα έχετε τη δυνατότητα δοκιμάσετε κρέατα στη σούβλα, κοντοσούβλια, παϊδάκια και πολλά άλλα της ώρας όλα αρίστης ποιότητας και γεύσης. Το προσωπικό πάντα φιλικό, θα σας γεμίσει αληθινά χαμόγελα! 

Facebook

ΠΛΑΤΑΝΟΣ 

Η ταβέρνα «Ο Πλάτανος» αποτελεί μία από τις γευστικότερες προτάσεις της περιοχής. Συνδυάζει την παλαιά με την σύγχρονη αισθητική και λειτουργικότητα. Είναι το μέρος όπου η μαγεία σμίγει με την παράδοση και η γεύση συναντά τη φαντασία. Όλα τους τα πιάτα ετοιμάζονται με περίσσεια προσοχή και φυσικά δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών. Θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε αρνιά σούβλας, όλα τα είδη από κοντοσούβλι, ποικίλες επιλογές της ώρας με παραδοσιακές γεύσεις και αρώματα που θα σας μείνουν αξέχαστα. Αν, λοιπόν, είστε λάτρεις του καλού φαγητού η επίσκεψη στον Πλάτανο κρίνεται απαραίτητη.!  

Facebook

Instagram

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram