Πώς με την κολύμβηση μπορεί να φύγει το λίπος από την κοιλιά

Δημοσιεύθηκε 1 Αυγούστου, 2023

Μπορεί οι περισσότεροι να βρισκόμαστε συχνά, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες λόγω του καύσωνα, σε κάποια παραλία, όμως είναι διαφορετικό να πλατσουρίζει κάποιος στα νερά για να δροσιστεί και διαφορετική η κολύμβηση.

Η κολύμβηση είναι μια απαιτητική αερόβια άσκηση και γι’ αυτό κατά τη διάρκεια της προπόνησης καίγονται πολλές θερμίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, αν δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να κολυμβήσει σωστά, σύντομα ο οργανισμός μας θα αποκτήσει μεγαλύτερη αντοχή και ως εκ τούτου σύντομα θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε πιο αποδοτικές προπονήσεις, χωρίς ιδιαίτερη πίεση.

«Αν και η κολύμβηση είναι σχετικά δύσκολη ως άσκηση, είναι μία από τις καλύτερες καρδιαγγειακές προπονήσεις που μπορεί να κάνει κάποιος ανεξαρτήτου ηλικίας», λέει ο Kris Gagne προπονητής κολύμβησης του Life Time και πιστοποιημένος από την ASCA.

Επιπλέον, η διαδικασία καταπολέμηση της αντίστασης του νερού μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των μυών και την αποφυγή των τραυματισμών, καθώς η άνωση του νερού απορροφά οποιοδήποτε κραδασμό.

Φυσικά, η δοκιμή μιας νέας προπόνησης μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη.

Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για την κολύμβηση, ειδικά αν ο στόχος είναι η απώλεια βάρους και λίπους και κιλών και πώς θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τις προπονήσεις κολύμβησης.

Πώς με την κολύμβηση φεύγει το λίπος στην κοιλιά
«Το κολύμπι, δουλεύει συγχρόνως πολλούς διαφορετικούς μύες σε ολόκληρο το σώμα, αλλά όταν πρόκειται για στόχευση συγκεκριμένων περιοχών, η πεταλούδα, το ύπτιο και το πρόσθιο θα απασχολήσουν περισσότερο τον πυρήνα σας. Όσο περισσότερο κάνετε αυτούς τους τρεις τύπους κολύμβησης, τόσο περισσότερη δουλειά καταβάλλετε στην περιοχή της κοιλιάς, προκειμένου να φύγει το λίπος», λέει ο Gagne.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο ίδιος «ο καλύτερος και ταχύτερος τρόπος για να βοηθήσετε στην απώλεια λίπους από την περιοχή της κοιλιάς, είναι να συνδυάσουμε τους τρεις τύπους κολύμβησης, με μία καλά ισορροπημένη διατροφή, η οποία θα συμπληρώνει όλη τη σκληρή προσπάθεια που καταβάλουμε».

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram