Ο χειρότερος ξηρός καρπός και γιατί πρέπει να τον αποφεύγεις

Δημοσιεύθηκε 30 Απριλίου, 2023

Ο Νο1 χειρότερος ξηρός καρπός
Ενώ οι ειδικοί συμβουλεύουν τους λάτρεις των ξηρών καρπών να παρακολουθούν την ποσότητα κουκουναριών και μακαντάμια, δεν θεωρούν κανένα από τα δύο ως το χειρότερη επιλογή. Στην πραγματικότητα τα πιο ανθυγιεινά είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα: τα αράπικα φιστίκια.

«Τα φιστίκια εκτίθενται στην αφλατοξίνη, η οποία είναι ένας μύκητας που σχετίζεται με τον καρκίνο του ήπατος. Η αφλατοξίνη είναι ένα τοξικό υποπροϊόν ενός τύπου μούχλας που εμπίπτει στην ομπρέλα του είδους Aspergillus. Σύμφωνα δε, με το National Peanut Board, τα αράπικα φιστίκια μπορεί να είναι πιο πιθανό να εκτεθούν στην τοξίνη όταν παράγονται σε μέρη της Αφρικής και της Ασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από την πιθανή απειλή που μπορεί να αποτελούν τα φιστίκια για την υγεία του συκωτιού, ο συγκεκριμένος ξηρός καρπός μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρές, αλλεργικές αντιδράσεις σε μερικούς ανθρώπους.

Έτσι, ενώ τα αράπικα φιστίκια είναι γεμάτα με πρωτεΐνη και, σε σύγκριση με άλλα σνακ, είναι μια σχετικά υγιεινή επιλογή, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέχεις καθώς μελετάς τις επιλογές σου στον διάδρομο του σούπερ μάρκετ.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram