Ο μόνος καφές που δεν πρέπει να πίνεις και γιατί δεν σου κάνει καλό

Δημοσιεύθηκε 12 Σεπτεμβρίου, 2023

Η κατανάλωση καφέ είναι ευεργετική για τον οργανισμό σου, αλλά μπορεί επίσης να είναι επιβλαβής αν συνηθίζεις να πίνεις το πρωινό σου καφεδάκι, με άδειο στομάχι.

Πρωινός καφές με άδειο στομάχι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει τα οφέλη του καφέ για την υγεία, όπως η χαλάρωση των μυϊκών πόνων, η βελτίωση της μνήμης, αλλά και η προστασία από τον διαβήτη και τη νόσο του Parkinson. Είναι όμως ασφαλές να πίνεις καφέ με άδειο στομάχι;

Όταν πίνεις ένα φλιτζάνι με άδειο στομάχι, μπορεί να προκαλέσει απελευθέρωση υδροχλωρικού οξέος στο πεπτικό σου σύστημα. Εάν αντιμετώπισες ποτέ γαστρίτιδα, ξέρεις ήδη πόσο επώδυνο μπορεί να είναι αυτό.

Γιατί ο καφές με άδειο στομάχι δεν είναι καλή ιδέα

Για αυτούς τους λόγους, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο καφές δεν πρέπει να καταναλώνεται ποτέ το πρωί. Ο λόγος είναι ότι θα αυξήσει πολύ γρήγορα το επίπεδο της κορτιζόλης και ο οργανισμός θα αργήσει να επιστρέψει στην κανονική του κατάσταση. Η κορτιζόλη είναι η ορμόνη, η οποία ελέγχει το βιολογικό μας ρολόι και την ικανότητα να μένουμε ξύπνιοι.

Επιπλέον, ο καφές με άδειο στομάχι θα αυξήσει το επίπεδο του οξέος στο στομάχι, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα και εμετό. Επομένως, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να πίνεις καφέ μια ώρα μετά το ξύπνημα. Επιπλέον για να είναι ασφαλής η κατανάλωση καφέ, θα πρέπει να φας κάτι πριν, ακόμα κι αν αυτό είναι μόνο μια φέτα ψωμί.

Εάν είσαι από εκείνες που δεν μπορούν να ξεκινήσει τη μέρα τους χωρίς ένα φλιτζάνι καφέ, μην ανησυχείς. Υπάρχει ένα απλό κόλπο για να μειώσεις τις βλαβερές συνέπειες της κατανάλωσης καφέ με άδειο στομάχι. Απλά πρόσθεσε λίγο γάλα ή βούτυρο στον καφέ σου και είσαι έτοιμη.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram