Ξανθά μαλλιά: 3 tips για να τα διατηρήσετε λαμπερά και υγιή

Δημοσιεύθηκε 3 Απριλίου, 2023

Tα ξανθά μαλλιά είναι δύναμη και αρέσουν στις περισσότερες γυναίκες. Όσες μάλιστα βάφουν τα μαλλιά τους ξανθά, δύσκολα αλλάζουν χρώμα αλλά διαπιστώνουν με το πέρασμα του χρόνου ότι τα ξανθά μαλλιά χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση για να είναι υγιή. Εφόσον λοιπόν έχετε το ιδανικό για εσάς ξανθό χρώμα, χρειάζεται και να το συντηρήσετε, καθώς το ξανθό είναι απαιτητικό. Οι experts αναφέρουν ότι η θαμπάδα και η «κιτρινίλα» τους μπορεί να παρεισφρήσουν και να κλέψουν τη λάμψη τους.

Τα παρακάτω όμως tips σίγουρα θα σας βοηθήσουν να έχετε λαμπερά ξανθά μαλλιά όπως τα ονειρεύεστε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρίστε τους ενυδάτωση
Όπως διψάτε και ενυδατώνετε τον οργανισμό σας, το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά σας. Διψάνε και μάλιστα πολύ περισσότερο από όσο πιστεύετε. Δυο φορές την εβδομάδα μπορείτε να κάνετε θεραπείες, τις οποίες πρέπει να αφήνετε όλο το βράδυ για καλύτερα αποτελέσματα.

Επιλέξτε το κατάλληλο σαμπουάν και conditioner

Τα κατάλληλα προιόντα θα δώσουν διάρκεια, ενυδάτωση και λάμψη στο ξανθό χρώμα. Καλό θα είναι να βρείτε τα ιδανικά για εσάς, καθώς αυτά θα κάνουν όλη τη δουλειά. Να προτιμάτε σαμπουάν που έχουν χρώμα μωβ ή ασημί γιατί διατηρούν περισσότερο το χρώμα.

Η σωστή θερμοκρασία

Η χαμηλή θερμοκρασία κλείνει τα λέπια της τρίχας με αποτέλεσμα να σφραγίζει την υγρασία και το χρώμα, ενώ η υψηλή θερμοκρασία κάνει ακριβώς το αντίθετο. Καλό θα είναι μάλιστα να ξεβγάλετε τα μαλλιά σας με όσο πιο δροσερό νερό αντέχετε και στη συνέχεια να χρησιμοποιείτε το σεσουάρ στη ρύθμιση του κρύου αέρα. Φροντίστε προτού χρησιμοποιήσετε κάποιο εργαλείο styling με θερμότητα, να εφαρμόζετε ένα προστατευτικό προϊόν.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram