«Νησί των Ονείρων»: To άγνωστο νησάκι με τα παραδεισένια νερά δίπλα στη Χαλκίδα #PameChalkida

Δημοσιεύθηκε 16 Μαΐου, 2022

Το Νησί των Ονείρων ή το Πεζονήσι στην Εύβοια, είναι ένα μέρος με πολλές προοπτικές, αλλά χαμένο στην πορεία της ιστορίας.

Μόλις 30 λεπτά από το κέντρο της Χαλκίδας υπάρχει ένα άγνωστο, έρημο νησί με καταγάλανα, παραδεισένια νερά, μεγάλες αμμώδεις παραλίες και ψηλά, καταπράσινα δέντρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νησί έγινε γνωστό στη δεκαετία του ’60 ως «Νησί των Ονείρων» και προσέλκυσε επισκέπτες από όλη τη χώρα, που ήθελαν να απολαύσουν στιγμές ηρεμίας κοντά στην πλούσια βλάστηση.

Μπορεί ο οποιοσδήποτε να φτάσει εκεί με τα πόδια, αφού συνδέεται με μια μικρή λωρίδα γης με την Εύβοια. Γι′ αυτό το λένε Πεζονήσι.

Πριν από 3 δεκαετίες στο Πεζονήσι λειτουργούσε ένα μεγάλο ξενοδοχείο με συνολικά 52 δωμάτια και 46 μπανγκαλόουζ. Επιπλέον φτιάχτηκαν και εγκαταστάσεις για τένις, μίνι γκολφ, βόλεϊ και πινγκ πονγκ, καθώς και εστιατόριο, beach bar, ακόμα και πάρκινγκ 300 θέσεων αλλά εδώ και πολλά χρόνια οι εγκαταστάσεις έχουν εγκαταλειφθεί για γραφειοκρατικούς λόγους. 

Παρόλο αυτά, όποιος θέλει μπορεί να φτάσει μέχρι εκεί, να περπατήσει και να απολαύσει το μπάνιο σε πεντακάθαρα, παρθένα νερά.

Ένα μοναδικό βίντεο του Άγγελου Αρναουτέλη

Από το 2008 το ακίνητο βρίσκεται στα αζήτητα, ενώ μία πρόταση για αξιοποίηση του νησιού που έκανε ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Λάμπρος Αγγελόπουλος, «μάγκωσε» στην απίστευτη γραφειοκρατία και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ του δήμου και της ΕΤΑΔ, η οποία τελικά το 2012 απαγόρευσε να προχωρήσουν σε διαδικασίες αξιοποίησης χωρίς την άδεια της. Ετσι το νησί δυστυχώς παραμένει αναξιοποίητο

Μια επίσκεψη εκεί θα σε πείσει πως αυτό το μέρος είναι πραγματικά ένας παράδεισος!

Χορηγοί #PameChalkida
AD SECURITY NUMBER 1

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram