Μοντέρνες ιδέες για να μεταμορφώσετε το κλασικό σας σπίτι

Δημοσιεύθηκε 23 Ιουλίου, 2021

Όταν πρόκειται να διακοσμήσετε έναν χώρο, θα πρέπει πάντα να έχετε κατά νου σας την αρχιτεκτονική του και να παίρνετε αποφάσεις σύμφωνα με αυτήν. Αυτό βέβαια δε σημαίνει  ότι αν ζείτε σε ένα νεοκλασικό σπίτι, θα πρέπει να το διακοσμήσετε σα να ζείτε στον περασμένο αιώνα, αλλά να λάβετε υπόψη τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του και όχι την εποχή στην οποία χτίστηκε. 

Για να εκσυγχρονιστείτε λοιπόν, και να καταφέρετε να μη  μοιάζει το σπίτι σας σαν να ανήκει σε μια άλλη εποχή, πάρτε έμπνευση από τα παρακάτω tips που σας έχω ετοιμάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Μοντέρνα έργα τέχνης

Δημιουργήστε ενδιαφέρουσες αντιθέσεις εντάσσοντας στον κλασικό σας χώρο μοντέρνα έργα τέχνης. Επιλέξτε χρώματα που συμπληρώνουν αρμονικά τα υπάρχοντα και θα πετύχετε πολύ δυνατούς συνδυασμούς.

2. Βιβλία σαν διακοσμητικά

Τα βιβλία έμπαιναν πάντα κάθετα στις βιβλιοθήκες. Ξεχάστε λοιπόν τα συνηθισμένα, χρησιμοποιήστε τα βιβλία σαν διακοσμητικά στοιχεία και θα δημιουργήσετε πολύ εύκολα μια μοντέρνα αισθητική. Για ακόμη πιο μοντέρνο αποτέλεσμα, τοποθετήστε τα οριζόντια σε στοίβες και προσθέστε γύρω ή και πάνω τους διάφορα μικρά διακοσμητικά.

3. Πινελιές χρωμάτων

Ένας πολύ απλός τρόπος να φέρετε το μοντέρνο στοιχείο μέσα σε ένα σπίτι που κυριαρχεί το κλασικό, είναι να εντάξετε πινελιές έντονων χρωμάτων. Επιλέγοντας ένα έπιπλο σε έντονο κίτρινο ή μπλε είναι σίγουρο πως θα δώσουν μια πολύ μοντέρνα πινελιά στο χώρο σας. Διαλέξτε τα χρώματα που αγαπάτε και σας ταιριάζουν.

4. Διαφάνειες

Τα ξύλινα έπιπλα που χρησιμοποιούνται συνήθως στα κλασικά διακοσμημένα σπίτια βαραίνουν το χώρο. Μπορείτε να “ελαφρύνετε” λοιπόν το δωμάτιο προσθέτοντας διαφανή αντικείμενα. Ένα ακρυλικό ή γυάλινο coffee table, ένα γυάλινο τροχήλατο μπαρ ή ένας ακρυλικός πολυέλαιος είναι μερικά από τα έπιπλα που μπορείτε να εντάξετε στο χώρο σας.

5. Μονοχρωμία

Τα περίπλοκα χρώματα και τα μοτίβα ενδέχεται πολλές φορές να σας θυμίζουν “σπίτι γιαγιας”. Επιλέγοντας συμπαγή χρώματα στους τοίχους, είναι μια ασφαλής επιλογή για να φέρετε έναν πιο μοντέρνο αέρα στο σπίτι σας, κρατώντας τα μοτίβα όσο το δυνατόν πιο περιορισμένα.

6. Gallery wall

Δημιουργήστε μοντέρνα gallery walls χρησιμοποιώντας μοντέρνα και πιο κλασικά κάδρα ταυτόχρονα. Έτσι θα δημιουργήσετε μια πιο μοντέρνα αισθητική που θα κάνει την διαφορά!

Γράφει η Κυριακή Μπατζαλή

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram