Με αυτούς τους τρόπους θα μυρίζει πάντα όμορφα το δωμάτιο σου

Δημοσιεύθηκε 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Το σπίτι σου στεγάζει –πέρα από τα όνειρά και τις ελπίδες σου– και όλα σου τα υπάρχοντα, ρούχα, προϊόντα περιποίησης, τρόφιμα. Μαζί με όλα αυτά πάνε πακέτο και οι μυρωδιές, που μερικές φορές δεν είναι τόσο ευχάριστες και κατακλύζουν το δωμάτιό σου.

Πώς, λοιπόν, θα κάνεις να μυρίζει ωραία το υπνοδωμάτιό σου; Το μόνο που χρειάζεται είναι μια τακτική ρουτίνα καθαριότητας, ιδέες που θα σε βοηθήσουν να τον διατηρείς τακτοποιημένο και αρώματα για να καλύψεις δυσάρεστες οσμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διατήρησε ένα τακτικό πρόγραμμα καθαρισμού

  • Καθιέρωσε μια τακτική ρουτίνα καθαρισμού, ώστε να αποτρέψεις την εμφάνιση οσμών. Το να καθαρίζεις σε βάθος το δωμάτιο ή το σπίτι σου μία φορά τον μήνα είναι σημαντικό, αλλά χρήσιμες είναι και οι μικρές καθημερινές εργασίες, που αποτρέπουν τη συσσώρευση βρωμιάς. Προγραμμάτισε, λοιπόν, κάθε εβδομάδα πότε θα ξεσκονίσεις, θα βάλεις ηλεκτρική σκούπα, θα σφουγγαρίσεις.
  • Άλλαζε τακτικά τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες σου, για να αποφύγεις τη συσσώρευση ιδρώτα και μυρωδιών και να βεβαιωθείς ότι θα μυρίζει ωραία το υπνοδωμάτιό σου.
  • Μην αφήνεις τρόφιμα και ποτά ανοιχτά και πιάτα άπλυτα.
  • Μην ξεχνάς, φυσικά, και τον καθαρισμό του μπάνιου (τουαλέτα, μπανιέρα, νιπτήρα, πλακάκια) που είναι απαραίτητος για να αποφύγεις τις άσχημες μυρωδιές.
  • Αν μια άσχημη μυρωδιά παραμένει, έλεγξε το στρώμα, τις κουρτίνες, τις περσίδες, τα χαλιά, το δάπεδο.
  • Προσπάθησε να χρησιμοποιείς φυσικά προϊόντα καθαρισμού, όπως η μαγειρική σόδα και το ξίδι όπου είναι δυνατόν, καθώς οι σκληρές χημικές ουσίες αφήνουν τις δικές τους δυσάρεστες οσμές.

Κράτα μακριά τις άσχημες μυρωδιές

Συχνά, μια άσχημη μυρωδιά είναι ένας συνδυασμός πολλών διαφορετικών αιτιών. Βρες ένα καλάθι με καπάκι για τα άπλυτα ρούχα. Βάλε τα αντικείμενα με έντονη μυρωδιά, όπως αρώματα, λακ για τα μαλλιά, παπούτσια, όσο το δυνατόν πιο μακριά από το κρεβάτι σου ή από το μέρος που περνάς τον περισσότερο χρόνο, όπως το σαλόνι.

Ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις. Μπορείς να κρατήσεις τα πράγματα με έντονη μυρωδιά σε ντουλάπια που κλείνουν. Αφήνεις έξω αντικείμενα βρεγμένα ή με ιδρώτα (π.χ. παπούτσια) για να στεγνώσουν. Χρησιμοποιείς απορροφητές οσμών και υγρασίας (ανάμεσα σε αυτούς ο ενεργός άνθρακας και η μαγειρική σόδα).

Ο αέρας διώχνει κάθε μυρωδιά από το δωμάτιο

Φρόντισε να αερίζεις τακτικά το δωμάτιό σου, ειδικά αν τρως τακτικά εκεί μέσα, καπνίζεις, ατμίζεις ή κρεμάς ρούχα για να στεγνώσουν. Έτσι, θα περιορίσεις και τις πιθανότητες να αναπτυχθεί μούχλα. Μπορείς, επίσης, να επενδύσεις σε έναν ανεμιστήρα ή έναν ιονιστή αέρα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram