Κάθε πότε πρέπει να λούζεσαι; Σου λύνουμε την απορία μια για πάντα

Δημοσιεύθηκε 29 Απριλίου, 2022

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα που αφορούν την περιποίηση, είναι το κάθε πότε πρέπει να λουζόμαστε. Οι περισσότεροι άνδρες λούζονται κάθε μέρα. Και ναι, δεν είστε σαν τους άλλους, αλλά σ’ αυτό σίγουρα μοιάζετε: Λούζεστε γιατί το θεωρείτε απαραίτητο, επειδή τα μαλλιά σας λαδώνουν σχεδόν αμέσως. Θα το πούμε μία και καλή λοιπόν – κάνετε λάθος. Καλό είναι να το κάνετε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, βέβαια, ειδικά τώρα που έρχεται καλοκαίρι.

Επειδή το σαμπουάν κάνει θαύματα, θεωρούμε ότι όσο συχνότερα λουζόμαστε, τόσο θα περιορίζονται τα έλαια στο τριχωτό της κεφαλής μας. Επειδή όμως ο κόσμος μας δεν είναι ένα ευχάριστο μέρος, φυσικά και κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μάλιστα, στην ουσία εκπαιδεύουμε την επιδερμίδα μας να παράγει περισσότερα έλαια. Για να της μάθουμε να κάνει το αντίθετο, θα πρέπει να λουζόμαστε σπανιότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν πρέπει να κάνουμε ντους κάθε μέρα. Μπορούμε – και θα έπρεπε – να πλένουμε το σώμα μας όσο συχνότερα γίνεται (τώρα που έρχεται καλοκαίρι, θα επαναλάβουμε).

Αν, τώρα, τα μαλλιά μας λαδώνουν συνέχεια, η λύση είναι το dry shampoo. Θα γίνει ο καλύτερός μας φίλος και θα μας σώσει από πολλές δύσκολες καταστάσεις – θα εξαφανίσει τη λιπαρότητα σε δευτερόλεπτα και μας δώσει την αίσθηση πως μόλις βγήκαμε από το κομμωτήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram