Κάθε πότε πρέπει να κάνεις ντους το καλοκαίρι; Σίγουρα όχι κάθε μέρα

Δημοσιεύθηκε 7 Ιουλίου, 2023

Ζέστη και το μόνο που δεν αισθάνεσαι, είναι σέξι. Ιδρώνεις, βγαίνεις έξω και ανυπομονείς να επιστρέψεις στο σπίτι σου, στη δροσιά κάτω από το air condition, και απλώς μετράς αντίστροφα για την καλοκαιρινή άδεια όχι για να πας διακοπές, αλλά για να κοιμηθείς λίγο παραπάνω. Και ιδρώνεις, ξανά. Το μόνο που σε σώζει, είναι τα παγωμένα ντους πρωί-βράδυ, σωστά; Ε, ώρα να μάθεις ότι το ένα πράγμα που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα στον καύσωνα, δεν πρέπει να γίνεται τόσο συχνά.

Κάθε πότε κάνουμε ντους το καλοκαίρι;
Συνήθως, πλενόμαστε πιο συχνά απ’ όσο θα έπρεπε. Οι περισσότεροι κάνουμε ντους καθημερινά για να είμαστε αεράτοι, να μυρίζουμε τέλεια, να νιώθουμε λίγο πιο άνθρωποι. Δεν το χρειαζόμαστε, ωστόσο. Ο Μπράντον Μίτσελ, ο οποίος είναι βοηθός καθηγητή δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον, μίλησε στο TIME και δήλωσε πως «οι περισσότεροι το παρακάνουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξήγησε, έπειτα, πως όταν δείχνουμε υπερβάλλοντα ζήλο στο ντους, το δέρμα μας γίνεται πιο ξηρό και η διαρκής χρήση σαπουνιού καταστρέφει τη φυσική χλωρίδα του σώματος και τα προστατευτικά έλαια της επιδερμίδας. «Το σώμα σας είναι καλολαδωμένη μηχανή», πρόσθεσε. Εντωμεταξύ, αυτό το «λαδωμένη» είναι που προσπαθούμε να αποφύγουμε, κάνοντας ντους.

Ιδανικά, τους χειμερινούς μήνες κάνουμε ντους μία με δύο φορές την εβδομάδα. Το καλοκαίρι, επειδή ιδρώνουμε περισσότερο, ας το αυξήσουμε στις τρεις ή τέσσερις – δεν το λέμε εμείς, το λέει ο Μπράντον Μίτσελ.

Ανεξάρτητα από το αν θα ακολουθήσεις τη συμβουλή του ή όχι, είναι σημαντικό να φέρεσαι στην επιδερμίδα σου με αγάπη. Να χρησιμοποιείς ζεστό αλλά όχι καυτό νερό, να σκουπίζεσαι απαλά και να μην τρίβεσαι με βία. Επίσης, να αποφεύγεις τη χρήση αντιβακτηριδιακού σαπουνιού.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram