Θρεπτικά στοιχεία που λείπουν συχνά από τον οργανισμό και πως θα τα αναπληρώσετε

Δημοσιεύθηκε 25 Ιουνίου, 2021

Όλοι μας λίγο πολύ, κάποια στιγμή στην ζωή μας στις γενικές μας εξετάσεις (που δεν πρέπει να ξεχνάμε να κάνουμε τουλάχιστον 1 φορά τον χρόνο) βρεθήκαμε με κάποιους υψηλούς οι χαμηλούς δείκτες

Πολύ συχνά λείπουν από τον οργανισμό μας θρεπτικά στοιχεία τα οποία του είναι απαραίτητα.
Παρακάτω θα δεις τα πιο συχνά θρεπτικά στοιχεία που μπορεί να λείπουν και από τον δικό σου οργανισμό και πως θα τα αναπληρώσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έλλειψη φυτικών ινών: Για τους άνδρες 19 έως 50 ετών, συνιστάται η κατανάλωση 38 γραμμαρίων σε καθημερινή βάση. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί κατά προσέγγιση σε 9 μήλα. Για τις γυναίκες αντίστοιχης ηλικίας, προτείνεται η κατανάλωση 25 γραμμαρίων ημερησίως. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, προστατεύουν την καρδιά, βοηθούν στη ρύθμιση της χοληστερόλης και μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη. Οι ιδανικές πηγές πρόσληψης φυτικών ινών στη διατροφή μας είναι τα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια.

Έλλειψη βιταμίνης D: Ο οργανισμός μας συνθέτει φυσικά τη βιταμίνη D όταν οι ακτίνες του ήλιου έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα. Μπορούμε όμως να πάρουμε επιπλέον ποσότητες της βιταμίνης από τις τροφές. Η έλλειψη βιταμίνης D εκδηλώνεται συνήθως με την έντονη κόπωση και την ευαισθησία απέναντι στον πόνο. Οι ιδανικές πηγές βιταμίνης D στη διατροφή μας είναι ο σολομός και τα μανιτάρια.

Έλλειψη καλίου: Το κάλιο είναι ένα πολύτιμο μεταλλικό στοιχείο και ηλεκτρολύτης. Βοηθά στην ομαλή σύσπαση των μυών, συμβάλλει στην καρδιαγγειακή λειτουργία και ρυθμίζει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης. Η προτεινόμενη ημερήσια ποσότητα καλίου είναι 4.700 mg για άνδρες και γυναίκες. Οι ιδανικές πηγές καλίου είναι η μπανάνα, η γλυκοπατάτα, τα λευκά φασόλια και το αβοκάντο.

Έλλειψη βιταμίνης Α: Είναι απαραίτητη για να προστατεύσουμε τα μάτια και το ανοσοποιητικό μας. Υπάρχουν δύο τύποι βιταμίνης Α: η ρετινόλη και τα καροτενοειδή. Για τους ενήλικους άνδρες προτείνεται ημερήσια πρόσληψη 900 mg και για τις γυναίκες 700 mg. Οι ιδανικές πηγές βιταμίνης Α στη διατροφή μας είναι τα πορτοκαλί, κόκκινα και κίτρινα φρούτα και λαχανικά, όπως οι πιπεριές και τα καρότα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram