Ηλεκτροκίνητα ποδήλατα στη Χαλκίδα σε 1 χρόνο από τώρα

Δημοσιεύθηκε 14 Ιανουαρίου, 2022

Μια αρχή έγινε για να πάει η πόλη μας ένα βήμα μπροστά αφού ενισχύεται η ηλεκτροκίνηση στον Δήμο Χαλκιδέων και εμείς είμαστε αρκετά αισιόδοξοι για αυτό!

Υπεγράφη εχθές, Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022, από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Χαλκιδέων και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.) για την υποβολή πρότασης για την Πράξη «Βιώσιμη μικροκινητικότητα, μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της χώρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντικείμενο της πράξης είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών οχημάτων, με την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων και την εγκατάσταση βάσεων και σημείων φόρτισης, που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από πολίτες και επισκέπτες του Δήμου Χαλκιδέων.

Η εγκατάσταση των σημείων φόρτισης προτείνεται στα παρακάτω 8 σημεία, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και συγκεκριμένα:

Στη Χαλκίδα:
1. Πλατεία Αγίου Νικολάου
2. Πλατεία Α.Σ.Α.Χ. (έναντι εμπορικού Λιμένα Χαλκίδας)
3. Έναντι πλατείας Αθανάτων (πιάτσα ΤΑΧΙ πλησιόν παλαιάς Γέφυρας)
4. Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας (Λεωφ. Χαϊνά)

Στο Ληλάντιο:
1. Πλατεία 3ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού

Στη Νέα Αρτάκη:
1. Παραλία Νέας Αρτάκης

Στην Αυλίδα:
1. Κεντρική πλατεία Βαθέος

Στη Δροσιά:
1. Κεντρική πλατεία Δροσιάς

Η ισχύς του Συμφώνου ξεκινά με την υπογραφή του και διαρκεί μέχρι και την ολοκλήρωση της πράξης και την παράδοση του έργου, το οποίο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες.

Πηγή: Facebook Δήμου Χαλκιδέων

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram