Γιορτή Αγίου Νικολάου στο Εγγλεζονήσι

Δημοσιεύθηκε 6 Μαΐου, 2022

Δεν ξέρουμε εάν έχετε παρατηρήσει ποτέ ένα πανέμορφο νησάκι που βρίσκεται απέναντι από την παραλία Δροσιά της Χαλκίδας;

Βασικά είμαστε σίγουροι ότι το έχετε παρατηρήσει, μην σας πω ότι έχετε πάει κιόλας αρκετοί από εσάς!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Κτυπονήσι ή Εγγλεζονήσι ή Χτυπονίση είναι μια μεγάλη και ακατοίκητη νησίδα του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου. Η επίσημη ονομασία είναι “το Κτυπονήσιον”. Είναι μία καταπράσινη νησίδα και στον έναν από τους δύο λόφους του νησιού, υπάρχει ο ναός του Αγίου Νικολάου του Νέου.

Γιορτάζει στις 9 Μαΐου, ημέρα εορτασμού του Ιερού Ναού και κάθε χρόνο συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες που καταφθάνουν με καΐκια από το μικρό λιμανάκι της Δροσιάς. Αυτό ναι, ίσως να μην το ξέρατε..

Κάθε χρόνο λοιπόν στις 9 Μαίού το νησάκι αυτό μαζεύει ντόπιους και μη και το γιορτάζουν όλοι μαζί. Ψήνουν, γλεντάνε και περνάνε εκεί όλη την ημέρα τους. Κάποιοι πάνε με τα δικά του καίκια αλλά υπάρχει πάντα και ένα καΐκι στο λιμανάκι της Δροσιάς εκείνη την ημέρα που κάνει δρομολόγια ανά 10 λεπτά περίπου.

Έτσι θα γίνει και φέτος εννοείται και κάτι μου λέει ότι φέτος θα είναι καλύτερα από κάθε άλλη χρονια. Σας περιμένουμε όλους εκεί!

Χορηγοί #PameChalkida
AD SECURITY NUMBER 1

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram