Αυτό το τσάι είναι το καλύτερα κρυμμένο μυστικό της Κίνας για την απώλεια βάρους

Δημοσιεύθηκε 29 Νοεμβρίου, 2021

Τα αποκλειστικά φυσικά ροφήματα για απώλεια βάρους είναι ένα καυτό θέμα, από τη φήμη του καφέ με χυμό λεμονιού μέχρι την τάση με τους σπόρους chia σε νερό έχουμε ακούσει πολλά.

Όμως, με όλα αυτά τα πειραματικά ποτά διαίτης να τραβούν ξαφνικά την προσοχή χάρη στο TikTok, υπάρχει ένα τσάι που αναφέρεται ως το εδώ και καιρό καλά κρυμμένο μυστικό για την απώλεια βάρους. Το τσάι Puerh λοιπόν, έρχεται από την Κίνα και η επιστήμη έχει δείξει ότι μπορεί να ενισχύσει τις προσπάθειες απώλειας βάρους σου και να ενισχύσει την υγεία του εντέρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σίγουρα, δεν μπορείς να πιστέψεις κάθε συμβουλή απώλειας βάρους που διαβάζεις. Φαίνεται ότι αυτό το τσάι, που αναφέρεται είτε ως pu-erh είτε ως puerh, θα μπορούσε να έχει κάποιο αποτέλεσμα εάν προσπαθείς να χάσεις βάρος.

Προέρχεται από την περιοχή Yunnan της Κίνας και καλλιεργείται από το Camellia sinensis, το ίδιο φυτό με το πράσινο τσάι, το μαύρο τσάι και το τσάι oolong. Όπως και το oolong, το τσάι Puerh ζυμώνεται. Ωστόσο, περνά από μια πρόσθετη διαδικασία μετά τη ζύμωση, όπου τα φύλλα του ξηραίνονται στον ήλιο σε υγρό περιβάλλον.

Πηγές αναφέρουν ότι το τσάι Puerh εμποδίζει το σώμα να παράγει περισσότερο λίπος και παίζει σημαντικό ρόλο στην πέψη και τον καθαρισμό του αίματος από τις τοξίνες και τη χοληστερόλη. Ισχύει όμως αυτό; Σύμφωνα με το Healthline, μάλλον ισχύει.

Chinese tea. Pu erh Puerh Tea Cake, top view

Το δημοσίευμα αναφέρει μια ιαπωνική μελέτη του 2011 με 36 συμμετέχοντες που διαπίστωσε ότι όταν χορηγήθηκε σε διάστημα 12 εβδομάδων, το τσάι Puerh επέδειξε σημαντικά αποτελέσματα στη μείωση της μέσης περιφέρειας μέσης, του ΔΜΣ και των τιμών του σπλαχνικού λίπους και μπορεί να είναι χρήσιμο για τον έλεγχο του βάρους και την πρόληψη της παχυσαρκίας (ή μεταβολικού συνδρόμου) στους ανθρώπους. Να σημειωθεί ότι στη μελέτη, οι συμμετέχοντες έπιναν τσάι φτιαγμένο με 333 χιλιοστόγραμμα φύλλα τσαγιού puerh τρεις φορές την ημέρα, πριν φάνε ένα γεύμα. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη διαδικασία ζύμωσης του τσαγιού και στην επίδρση του στο μικροβίωμα του εντέρου.

Το τσάι αυτό δεν είναι σπάνιο αρκεί μια επίσκεψη σε ένα ασιατικό παντοπωλείο ή μια αναζήτηση στο διαδίκτυο για να το προμηθευτείς και να το δοκιμάσεις.

Πηγή: elle.gr

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram