Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Μπάρες δημητριακών με μέλι

Δημοσιεύθηκε 2 Οκτωβρίου, 2023

Συστατικά

  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 φλ. νιφάδες καλαμποκιού
  • 2 φλ. νιφάδες ρυζιού
  • 1 φλ. βρώμη
  • 1½ φλ. μείγμα ξηρών καρπών, ινδικής καρύδας και μαύρης σοκολάτας
  • ⅓ φλ. μαύρη ζάχαρη
  • ⅓ φλ. μέλι
  • ½ κ. γλυκού αλάτι
  • ⅓ φλ. βούτυρο αμυγδάλου
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος μαγειρέματος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Άλειψε με λίγο βούτυρο ένα ταψί με διαστάσεις 30×20.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τις νιφάδες βρώμης, καλαμποκιού και ρυζιού μαζί με το μείγμα ξηρών καρπων και ινδικής καρύδας.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και το αλάτι και μόλις ξεκινήσουν να κοχλάζουν, αφαίρεσε το σκεύος από τη φωτιά.
  • Πρόσθεσε στην καραμέλα το βούτυρο αμυγδάλου και το εκχύλισμα βανίλιας και έπειτα ρίξε το μείγμα στο μπολ με τα δημητριακά.
  • Ανακάτεψε καλά τα υλικά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιογενές και μόλις κρυώσει πρόσθεσε και τις σταγόνες μαύρης σοκολάτας.
  • Ρίξε το μείγμα στο ταψί και πίεσέ το μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
  • Άφησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα και έπειτα ξεφόρμαρέ το και κόψ’ το σε μπάρες.

 

 

 

 

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram