Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να εφαρμόζετε το concealer ώστε να φωτίσει το πρόσωπο

Δημοσιεύθηκε 1 Μαΐου, 2022

Τα τελευταία χρόνια, ίσως έχουμε δώσει προτεραιότητα στην περιποίηση της επιδερμίδας μας και έχουμε χαλαρώσει με το μακιγιάζ.

Ωστόσο το concealer παραμένει ένα σταθερό προϊόν, που ακόμα και κατά την πανδημία, οι καταναλωτές το προτιμούσαν στις αγορές τους, όπως δείχνουν τα στατιστικά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια πινελιά concealer, που εφαρμόζεται σωστά, μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε φυσικά λαμπερή, καθόλου κουρασμένη και χωρίς περιττό makeup.

Αρκεί να ακολουθήσετε tips, για σωστή επιλογή προϊόντος αλλά και εφαρμογή.

Επιλέξτε τη σωστή υφή για την περιοχή που θέλετε να εφαρμόσετε

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του concealer που θα χρησιμοποιήσουμε κάτω από τα μάτια, σε σχέση με αυτό του υπόλοιπου προσώπου. Η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι λεπτή και ξηρή, με λιγότερους πόρους, οπότε το δέρμα χρειάζεται ένα ενυδατικό, κρεμώδες concealer που δεν θα φαίνεται.

Η ζώνη Τ είναι πιο λιπαρή και παχύτερη στην υφή, επομένως χρειάζεται μια πιο πουδρέ φόρμουλα που να παραμένει σταθερή. Ένα tip που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι η ανάμειξη μικρής ποσότητας λαδιού προσώπου ή ενυδατικής κρέμας με μια ξηρή φόρμουλα concealer. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να απλώσετε ομοιόμορφα το προϊόν σε περιοχές που χρειάζονται ενυδάτωση.

Επενδύστε σε μια ποικιλία διαφορετικών αποχρώσεων.

Για κάτω από τα μάτια, θέλετε έναν τόνο που θα εξουδετερώνει τις μπλε ή γκρι αποχρώσεις που μπορεί να εμφανιστούν. Για το χλωμό δέρμα, προτιμήστε πιο ροδακινί απόχρωση από τη φυσική σας επιδερμίδα.

Σε γενικές γραμμές προτιμήστε μία απόχρωση που θα εξουδετερώσει τις σκιές του προσώπου σας. Αποφύγετε μία στον τόνο του δέρματός σας, καθώς το concealer το χρησιμοποιούμε για να διορθώνουμε δυσχρωμίες, όχι για ολική κάλυψη, όπως συμβαίνει με το foundation.

Προσοχή στην εφαρμογή

Σχετικά με την εφαρμογή, δοκιμάστε να εφαρμόσετε μια μικρή ποσότητα με το δάχτυλό σας (πιέζοντας, όχι χτυπώντας) στα σημεία που θέλετε και αποφύγετε τις πολλές επαναλήψεις, για να μην χαθεί και απορροφηθεί εντελώς το προϊόν στην επιδερμίδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram