Αυτά είναι τα 4 χαρακτηριστικά του τοξικού συντρόφου

Δημοσιεύθηκε 4 Οκτωβρίου, 2023

Τι και αν γνωρίζουμε πολλά για τις τοξικές σχέσεις/ συντρόφους, φαίνεται πως ποτέ δεν είναι εύκολο να ξεφύγουμε από τέτοιες καταστάσεις. Νάρκισσος από εδώ, τοξική αρρενωπότητα από εκεί, καταπιεστικός και χειριστικός παραπέρα, είναι πολλά τα κακά.

Αν θες να αναγνωρίσεις άμεσα αν έχεις έναν τέτοιο σύντροφο στη ζωή σου, πρόσεξε τα παρακάτω χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα χαρακτηριστικά του τοξικού συντρόφου

Σε κρατάει πίσω και σε χειραγωγεί, ακόμη και αν γίνεται με έμμεσο τρόπο

Το δύσκολο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πως οι τύποι που ξέρουν πως να σε χειραγωγήσουν, μπορούν να το κάνουν με έναν τρόπο που φαίνεται αθώος. Με έναν τρόπο που είναι «για το καλό σου». Τι και αν εσύ ονειρεύεσαι να βρεις την δουλειά των ονείρων σου, κάνεις πλάνα για να μετακομίσεις και να ζήσεις για λίγο ή και για πολύ στην πόλη που τόσο αγαπάς, εκείνος θα είναι εκεί για να σου υπενθυμίσει όλους τους λόγους που δεν πρέπει να το κάνεις. Είτε γιατί θέλει να έχει τον έλεγχο της κατάστασης, είτε γιατί θέλει να νιώθει πάντα, πως είναι καλύτερος σε όλα. «Που θα πας και θα αφήσεις την οικογένεια σου», «Κάτσε στη δουλειά που είσαι, καλά είναι, γιατί ψάχνεις άλλη», και άλλα τέτοια. Μακριά. Τόσο απλά και αμετάκλητα.

Δεν σέβεται τα θέλω σου

Για να μη παρεξηγηθούμε, δεν λέμε να ζητάς ό,τι σου κατέβει και να στο προσφέρει. Αλλά αν ας πούμε κάνει συνέχεια αυτά τα πειράγματα, που δεν είναι πειράγματα και σε ενοχλούν και σε κάνουν να νιώθεις αμήχανα και γίνονται με σκοπό για να φανεί εκείνος και πάλι καλύτερος, (ναι αυτά) τότε μάντεψε. Δεν είναι πειράγματα, ούτε χιούμορ. Από τη στιγμή που ξεκαθαρίσεις ότι σε ενοχλούν και εκείνος σε γράφει και συνεχίζει, παραμερίζοντας σε, η φυγή είναι μονόδρομος.

Σου λέει ψέματα

Από το ποιος έκανε follow ποιον, από το που ήταν εκείνη τη στιγμή που τον έψαχνες και από το γεγονός πως σε βάζει στο τρυπάκι να σκέφτεσαι αν τα λεγόμενα του είναι αλήθεια ή όχι, (όσο ασήμαντες και αν είναι οι πληροφορίες) τότε μη περιμένεις για άλλα red flags. Το ψέμα είναι ψέμα, μικρό μεγάλο δεν έχει σημασία. Γιατί να είσαι με άτομα που δεν μπορείς να εμπιστευτείς; Από εμάς είναι όχι.

Προκαλεί συνέχεια το δράμα

Κουραστήκαμε από drama boys, που θα έφταναν μέχρι την άκρη της γης για σένα και που ο πόνος και η καταστροφή είναι μέρος της ζωής τους. Όπου δεις μεγάλα λόγια, και αν τα λόγια του σε πληγώνουν και σου προκαλούν δάκρια, απορούμε γιατί μένεις ακόμη εκεί. Ναι η ζωή και οι σχέσεις, είναι δύσκολες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τις κάνουμε ακόμη πιο δύσκολες. Ο τύπος που θα φέρει ευκολία στη ζωή σου και θα σου δίνει τη δύναμη να αντιμετωπίζεις με περισσότερη χαρά τις προκλήσεις της ζωής, είναι κάπου εκεί έξω και τον αξίζεις περισσότερο από τον καταστροφικό νάρκισσο.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram