Αποτοξίνωση μετά το Πάσχα με ένα σούπερ detox smoothie

Δημοσιεύθηκε 26 Απριλίου, 2022

Τα αποτοξινωτικά smoothie λέγονται έτσι λόγω των συστατικών που περιέχουν και έχουν πολλά οφέλη για όργανα όπως το συκώτι, τα νεφρά και η καρδιά.

Οι καλύτερες τροφές αποτοξίνωσης, σύμφωνα με το detoxinista.com είναι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πράσινο μήλο: Τα πράσινα μήλα έχουν λιγότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα από ότι τα κόκκινα μήλα και η κατανάλωσή τους ενισχύει την απώλεια βάρους. Επίσης, έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση ενός μήλου κάθε μέρα είναι το ίδιο αποτελεσματική με τη λήψη φαρμάκου στατίνης σε περιπτώσεις μείωσης κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Επιπλέον, η πηκτίνη που περιέχουν τα μήλα δρα ως προ βιοτικό και μπορεί να προάγει την ανάπτυξη καλών βακτηρίων στο έντερο.

Ανανάς: Ο ανανάς είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και βρωμελίνη, ένα συστατικό που ενισχύει την πέψη.  Επίσης βοηθά στη διάσπαση της πρωτεΐνης σε αμινοξέα και ως αποτέλεσμα μπορεί να ενισχύσει την πέψη. Αυτό το πεπτικό ένζυμο μπορεί επίσης να βοηθήσει την ενίσχυση της ανοσίας και στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα.

Μπανάνα: Οι μπανάνες είναι εξαιρετική πηγή καλίου το οποίο βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Σύμφωνα με το Healthline, μία μελέτη διάρκειας 13 ετών έδειξε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν μπανάνες 2 με 3 φορές την εβδομάδα είχαν 33%  λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν παθήσεις στα νεφρά.

Τζίντζερ: Το τζίντζερ έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθά στη μείωση των επιπέδων των σακχάρων στο αίμα, ενώ φαίνεται ότι επιταχύνει και τη διαδικασία της πέψης.

Σπανάκι: Το σπανάκι έχει ουδέτερη γεύση στα smoothies και μελέτη έχει δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της οξειδωτικής βλάβης στο σώμα. Το σπανάκι περιέχει επίσης ισχυρές φυτικές ενώσεις και αντιοξειδωτικά όπως είναι η λουτεΐνη και η καμπφερόλη που ενισχύουν την υγεία των ματιών και μειώνουν τον κίνδυνο του καρκίνου.

Κόλιανδρος: Ο κόλιανδρος έχει αντιβακτηριδιακή δράση κατά της σαλμονέλας. Θεωρείται επίσης ότι καταπολεμά την τοξικότητα των βαρέων μετάλλων, για αυτό και προστίθεται συχνά σε συνταγές αποτοξίνωσης.

Λάιμ: Τα λάιμ όπως και τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Η βιταμίνη C έχει επίσης αποδειχθεί ότι  αυξάνει την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων που προστατεύοντας έτσι τον οργανισμό από λοιμώξεις και παθήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram