Ζούπαλης Ορέστης : Ο επιχειρηματίας σεφ που ρίσκαρε και κέρδισε στην Χαλκίδα

Δημοσιεύθηκε 8 Σεπτεμβρίου, 2020

Ο Χαλκιδέος σεφ Ορέστης Ζούπαλης μέσα στην πολυάσχολη καθημερινότητα του δέχθηκε να μας δώσει μια ξεχωριστή συνέντευξη . Ο Ορέστης είναι παντρεμένος με την Στέλλα Ζούπαλη και έχουν μια πανέμορφη κόρη ,την Νεφέλη!Ιδιοκτήτης του γνωστού εστιατορίου ''Πιάτο'' στην Χαλκίδα και του ''Almira Nel Mar'' , εστιατόριο, κέντρο εκδηλώσεων και ψυχαγωγίας στον Άγιο Μηνά Χαλκίδας

Όπως θα καταλάβετε και από την συνέντευξη παρακάτω, ο ελεύθερος του χρόνος είναι ελάχιστος ,όμως όταν μπορεί να ξεκλέψει κάποιες ωρίτσες απο την δουλεία ,τις περνάει κάνοντας δημιουργικά πράγματα με την οικογένεια του . Να μην ξεχάσουμε βέβαια οτι η οικογένεια του είναι τετραμελής.. έχουν και την Rosie ( το σκυλάκι τους) που την υπέραγαπάνε όλοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1.Κύριε Ορέστη ,ξέρουμε ότι η αγάπη σας για την μαγειρική είναι μεγάλη ! Είχατε αυτή
την αγάπη για την μαγειρική από μικρός ή την ανακαλύψατε στην πορεία;
Την είχα από πολύ μικρός ,ναι! Είχα πάντα επιρροές από την μητέρα μου,η οποία είναι μια πολύ καλή μαγείρισα. Μαγειρεύει με μεράκι και αυτό πέρασε και σε εμάς .Έτσι είχα καταλάβει από μικρή ηλικία πόσο μου αρέσει η μαγειρική

2.Έχετε πλέον δύο πολύ καλά και ξακουστά μαγαζιά στην Χαλκίδα και όχι μόνο. Θα
θέλατε να μας πείτε πως ξεκίνησε όλο αυτό; Δουλεύατε χρόνια σε αυτό τον χώρο πριν
ανοίξετε τις δικές σας επιχειρήσεις; Πως αποφασίσατε να κάνετε το δικό σας βήμα;
Ξεκίνησα το 2001 δουλεύοντας σε αρκετά και καταξιωμένα εστιατόρια της Χαλκίδας .Όσο δούλευα μάθαινα όλο και καλύτερα την δουλειά. Επίσης παρακολουθούσα σεμινάρια απο διάφορους γνωστούς σεφ της Ελλάδας.
Έτσι δούλευα μέχρι το 2015.
Βλέποντας τον εαυτό μου να εξελίσσεται όλα αυτά τα χρόνια ,αποφάσισα να κάνω και εγώ την δική μου κίνηση πάνω στο κομμάτι το οποίο είχα εκπαιδευτεί και γνώριζα να κάνω καλύτερα απο οτιδήποτε άλλο.
Ξεκίνησα ''διστακτικά'' με το Almira nel mar το 2015  ενώ παράλληλα είχα αναλάβει την κουζίνα ως σεφ ενός άλλου εστιατορίου της Χαλκίδας.
Το Πιάτο μπήκε στην ζωή μου το 2018 .Δούλευα εκεί παλιότερα όταν η διεύθυνση ανήκε σε άλλον επιχειρηματία και είχα ερωτευτεί τον χώρο του. Είχα πάντα όνειρο να το αναλάβω εγώ εξ ολοκλήρου.
Έτσι όπως προείπα το 2018 ήρθε η ευκαιρία ...το μαγαζί πουλιόταν και εγώ το ανέλαβα χωρίς δεύτερη σκέψη

3.Και τα δύο μαγαζιά φημίζονται για το ποιοτικό τους φαγητό . Προσφέρεται όμως, τα
ίδια πιάτα ή υπάρχει διαφορετική κουζίνα στο κάθε μαγαζί;
Η βάση είναι ίδια αλλά υπάρχουν αρκετές διαφορές εννοείται και στα δύο μαγαζιά. Μεγάλο ρόλο παίζουν και οι συνεργάτες σε αυτό, η ομάδα δηλαδή που σε ακολουθεί. Πρέπει να υπάρχει πάντα καλό κλίμα γιατί η δουλειά μας έχει πολύ πίεση και υπερένταση και είναι σημαντικό να υπάρχει θετική ενέργεια μέσα στην κουζίνα και στην σάλα για να βγαίνει ένα καλό αποτέλεσμα.
Στο πιάτο η κουζίνα είναι πιο δημιουργική ,πιο μοντέρνα ,όλα τα πιάτα έχουν ένα design και μια ιστορία πίσω από το καθένα ,ενώ στο almira nel mar η κουζίνα είναι πιο παραδοσιακή,πιο κλασσική .

4.Εάν σας ζητάγαμε να μας πείτε ένα χαρακτηριστικό για το κάθε μαγαζί, ένα δηλαδή
χαρακτηριστικό που καθορίζει το κάθε μαγαζί...ποια θα ήταν αυτά ;
Για το Πιάτο νομίζω θα έλεγα -δημιουργία ,ενώ για το Almira nel mar - παράδοση

5.Σκέφτεστε κάποιο επόμενο βήμα ; Θα θέλατε να αυξήσετε τις επιχειρήσεις σας;
Είμαι πάντα ανοιχτός σε καινούργιες ιδέες ή προτάσεις όπως και συνεχώς φροντίζω να ενημερώνομαι για όλα τα θέματα πάνω στην δουλειά μου, καινούργιες ιδέες και τάσεις .Οι καιροί που ζούμε είναι αρκετά δύσκολοι για τις επιχειρήσεις όμως πάντα πιστεύω πως άμα κάτι το αγαπάς και το κυνηγάς ,η επιτυχία και η ευκαιρίες έρχονται από μόνες τους

6.Σε κάποιον που σκέφτεται να ανοίξει τώρα μια δική του επιχείρηση, τι συμβουλή θα
του δίνατε; Είναι μια καλή περίοδος αυτή που ζούμε να δημιουργήσει κάποιος την δική
του επιχείρηση;
Όπως αναφέραμε και πιο πάνω οι καιροί είναι δύσκολοι ,άμα όμως αγαπάς αυτό που κάνεις και έχεις όρεξη για δουλειά τότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Σίγουρα εαν θες να κάνεις κάτι δικό σου ,θα πρέπει να έχεις αρκετές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο σου και να έχεις δουλέψει και χρόνια πάνω σε αυτό.
Όμως, πρέπει σίγουρα να είσαι έτοιμος και αποφασισμένος να αντιμετωπίσεις και όλες τις δυσκολίες που έχει κάθε δουλειά και προετοιμασμένος για το πως θα τις ξεπεράσεις

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Ορέστη για αυτή την υπέροχη συνέντευξη. Πάντα χρειαζόμαστε συμβουλές από τέτοιους ανθρώπους για να μας δίνουν κίνητρο και θέληση να τολμάμε οτιδήποτε έχουμε ονειρευτεί!

 

 

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram