Υπερπανσέληνος 07/05 – Ένα παλιρροιακό κύμα

Δημοσιεύθηκε 6 Μαΐου, 2020

Η Πανσέληνος που θα αναδυθεί στον Σκορπιό στις 7 Μαΐου, θα είναι η τελευταία από τις τρεις Υπερσελήνες του 2020.

Υπερσελήνη μπορεί να είναι μια Πανσέληνος ή μια Νέα Σελήνη. Χαρακτηρίζεται έτσι, όταν το φεγγάρι βρίσκεται στο πιο κοντινό σημείο στη Γη κατά την μηνιαία περιστροφής του. Δηλαδή το περίγειό του προσεγγίζει το 90%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Πανσέληνος του Μαΐου αποκαλείται και Φεγγάρι του Λουλουδιού. Κατά το Χρονολόγιο των Αγροτών λέγεται επίσης «Φεγγάρι της Γονιμότητας», «Φεγγάρι του Γάλατος» και «Φεγγάρι της Σποράς Καλαμποκιού». Σε όλες τις περιπτώσεις σηματοδοτεί την εποχή που αυξάνεται η γονιμότητα. Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει είναι ασφαλές να γεννηθούν τα μικρά των ζώων, τα χιόνια έχουν λιώσει και τα φυτά ανθοφορούν!

Ο Ήλιος και η Σελήνη θα βρεθούν σε όψη αντίθεσης, από τον σταθερό Ταύρο και τον αινιγματικό Σκορπιό αντίστοιχα. Είναι ο άξονας όσων μπορούν να ειδωθούν, έναντι όσων δεν φαίνονται.

Σε συνδυασμό αυτοί οι αστερισμοί κυβερνούν τα οικονομικά, τα κληρονομικά, την ιδιοκτησία, τους φόρους και τα υλικά υπάρχοντα. Ο Ταύρος και ο Σκορπιός αφορούν τα απτά και τα άπιαστα, τους κανόνες και την κατάλυση των κανόνων, τη συνειδητή σκέψη και τον ασυνείδητο πόθο, τις ευθείες διαδρομές και τις ελικοειδείς σκάλες!

Η πορεία του Σκορπιού είναι αναπόφευκτη και αμετάκλητη. Σας οδηγεί πέρα από τον φόβο, σαν ένα παλιρροιακό κύμα που «ξηλώνει» τα ψυχολογικά κατάλοιπα από τη ρίζα τους… Και μετά σας παρασέρνει, γυμνούς και συγχυσμένους και ωρυόμενους, σε έναν καταρράκτη αλλαγής και χαράς και πρόσθετης αλλαγής!

Ο Ταύρος είναι πιο απλοϊκός. Φροντίζει και τρέφει το σώμα σας και το κοντινό περιβάλλον. Ο Ταύρος έρχεται για να δουλέψει και να προσθέσει παντού ομορφιά, να φάει και να κάνει έρωτα, να χαλαρώσει… Να στενάξει μέσα στο μπούγιο από μαξιλάρια και σκεπάσματα και νάζια!

Η Υπερσελήνη στον Σκορπιό σας κατεβάζει στα πιο χαμηλά σας τσάκρα, σαν ένα υποβρύχιο σε μια θάλασσα μυστηρίου. Ο Σκορπιός ελίσσεται μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, μέσα από τάφρους και αόρατους ωκεανούς. Είναι ο καταλύτης της ανάκρισης, της χειραγώγησης και της λαγνείας. Είναι ένα γοργόφτερο πλάσμα, που σκίζει για να ανοίξει το κουκούλι του που του πέφτει πλέον πολύ στενό!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram