Υπάρχει τρόπος να σταματήσεις να πιάνεις διαρκώς το πρόσωπό σου

Δημοσιεύθηκε 11 Νοεμβρίου, 2020

Η μάσκα αποτελεί πλέον απαραίτητο αξεσουάρ της καθημερινότητάς μας. Τη φοράμε παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, και είναι το must αντικείμενο που πρέπει να υπάρχει σε κάθε τσάντα ή τσέπη μας. Η μάσκα, όμως, έχει φέρει μαζί της και μια νέα μορφή ακμής, τη maskne, η οποία χαρακτηρίζεται από σπυράκια ή κοκκινίλες και οφείλεται στην υψηλή υγρασία που αναπτύσσεται κάτω από αυτή, με αποτέλεσμα να «παγιδεύεται» το σμήγμα και να αναπτύσσονται βακτήρια.

Όλη αυτήν την καθόλου ευχάριστη κατάσταση επιβαρύνουν πιθανά δερματικά προβλήματα που μπορεί να είχες πριν τη χρήση της μάσκας, αλλά και… το επαναλαμβανόμενο άγγιγμα των χεριών στο πρόσωπό σου. Έλα, παραδέξου το! Πόσες φορές μέσα στη μέρα – ασυναίσθητα- ακουμπάς τη μύτη, το στόμα ή τα μάτια σου; Δεν το θέλεις, αλλά το κάνεις και αυτό δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση του δέρματός σου. Άσε που μπορεί να νοσήσεις από κορονοϊό σε περίπτωση που έχεις αγγίξει νωρίτερα μια μολυσμένη επιφάνεια χωρίς να το καταλάβεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ερώτημα, λοιπόν, που εύλογα προκύπτει είναι «και πώς θα σταματήσω να πιάνω το πρόσωπό μου;». Η λύση δεν είναι μία, αλλά πέντε...

1.Υιοθέτησε μια άλλη συμπεριφορά. Για παράδειγμα, την ώρα που πας να αγγίξεις το πρόσωπό σου, πιάσε ένα άλλο σημείο του σώματός σου. Διαφορετικά, θα πρέπει οπωσδήποτε προηγουμένως να έχεις πλύνει πολύ καλά τα χέρια σου για 20 δευτερόλεπτα. Τότε, ναι! Μπορείς να αγγίξεις το πρόσωπό σου.

2.Έλεγξε τα χέρια σου. Φρόντισε να φοράς παντελόνια ή φορέματα με τσέπες για να τα στηρίζεις εκεί. Με τον καιρό θα σου γίνει συνήθεια.

3.Βάλε στο παιχνίδι τα… εμπόδια. Φόρεσε γυαλιά ή μάσκα και έτσι θα δεις ότι δε θα έχεις «πρόσβαση» σε όλο το πρόσωπό σου. Θα το προστατεύεις και θα γλιτώνεις τη μεταφορά μικροβίων από τα χέρια στο πρόσωπο.

4.Διατήρησε καθαρά τα χέρια σου. Αν δεν μπορείς να πας να τα πλύνεις, επιστράτευσε το… αντισηπτικό. Απολύμανε τα χέρια σου και μετά άγγιξε το πρόσωπό σου.

5.Επιστράτευσε… τους γύρω σου. Είτε αυτός είναι συνάδελφος (αν δεν είσαι σε καθεστώς τηλεργασίας), είτε ο συγκάτοικός σου, πες του να σε σταματάει όταν ετοιμάζεσαι να αγγίξεις το πρόσωπό σου. Σιγά-σιγά θα εκπαιδευθείς και μόνη σου.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram