Υπάρχει η λύση στα κουνούπια και βρίσκεται στον κήπο και στο ντουλάπι της κουζίνας σου

Δημοσιεύθηκε 23 Μαΐου, 2024

Το καλοκαίρι είναι ταυτόχρονα η αγαπημένη μας εποχή λόγω της του ήλιου και της θάλασσας, είναι όμως και από τις χειρότερες γιατί τα κουνούπια δεν μας αφήνουν σε ησυχία. Μέχρι τώρα, δηλαδή γιατί με αυτά τα φυσικά tips θα απαλλαγείς από αυτά μια και καλή.

Το καλοκαίρι είναι μια από τις πιο ξέγνοιαστες και αγαπημένες εποχές των περισσότερων ανθρώπων κι αυτό γιατί ο καιρός είναι πολύ καλός, η θάλασσα ενδείκνυται για βουτιές και συνήθως όλοι αυτή την εποχή περιμένουμε για να χαλαρώσουμε και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας για την υπόλοιπη χρονιά πηγαίνοντας διακοπές σε διάφορα μέρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέβαια, είτε κάποιος επιλέξει ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, το εξοχικό του σε κάποιο χωριό ή το να κάνει camping στην εξοχή το πρόβλημα είναι κοινό. Τα διάφορα μικρά ζωύφια και τα κουνούπια ενδέχεται να κάνουν «επιδρομή» στον χώρο σου καταστρέφοντας την ηρεμία των διακοπών σου.

Ωστόσο, υπάρχει η λύση και κρύβεται σε αυτά τα φυσικά tips που σου προτείνουμε - για να μην επιβαρύνουμε και τον πλανήτη μας με περαιτέρω χημικά.

Δημιούργησε έναν χώρο ασφαλή από τα έντομα

Αν και δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποια μικρά, «γλυκά» ζωύφια ή κουνούπια κυκλοφορούν σε έναν κήπο, μπορούμε να φροντίσουμε ώστε ο χώρος που βρισκόμαστε να είναι ασφαλής από αυτά. Για παράδειγμα, μπορούμε και μπορείς να γεμίσεις τη βεράντα σου με συγκεκριμένα φυτά τα οποία έχουν ισχυρή μυρωδιά για τα έντομα κι έτσι αυτά δεν θα «τολμήσουν» να πλησιάσουν.

Τέτοιου είδους εντομοαπωθητικά φυτά είναι το λεμονόχορτο, η σιτρονέλλα (ναι είναι φυτό!), η λεβάντα, το χρυσάνθεμο και οι κατιφέδες. Στη συνέχεια, υπάρχει ο δυόσμος και ο βασιλικός. Όχι μόνο αυτά τα φυτά θα κρατήσουν τα ζωύφια μακριά από την περιοχή που θες, αλλά θα δημιουργήσουν επίσης έναν φυσικό, πράσινο θησαυρό από υλικά για τη δημιουργία απωθητικών φίλτρων.

images 1

Βέβαια, ένας άνθρωπος ως κοινωνικό ον που είναι, δεν γίνεται να μείνει μόνο μέσα στο σπίτι του ή στα όρια της βεράντας του. Αν λοιπόν, θες να αποφύγεις τα έντομα και τα κουνούπια κατά τις εξορμήσεις στου στη φύση ή στα μέρη που θα πας τις καλοκαιρινές σου διακοπές συνέχισε να διαβάζεις τα παρακάτω tips.

Χρησιμοποίησε την αμαμελίδα μαζί με αιθέραια έλαια για να φτιάξεις ένα ισχυρό εντομοαπωθητικό

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την αμαμελίδα, είναι ένα φαρμακευτικό φυτό που συχνά αποστάζεται και χρησιμοποιείται αντί για οινόπνευμα. Στην αποσταγμένη αμαμελίδα (περίπου μισό φλιτζάνι), πρόσθεσε ίσο μέρος νερού. Στη συνέχεια, βάλε και μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων σιτρονέλλας, λεβάντας, μέντας, γαρύφαλλου, λεμονόχορτου, τεϊόδεντρου και/ή οποιουδήποτε αρώματος που δεν αρέσει στα ζωύφια (περίπου σαράντα σταγόνες συνολικά) και έτοιμο το φυσικό εντομοαπωθητικό σου.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram