Τα wellness trends που θα βλέπουμε παντού γύρω μας το 2021 και στην πόλη μας

Δημοσιεύθηκε 28 Φεβρουαρίου, 2021

Τα τελευταία χρόνια, ακούμε και διαβάζουμε σχεδόν σε καθημερινή βάση, τη λέξη ευεξία -wellness και το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως έχει γίνει ή αρχίζει να γίνεται μέρος του σύγχρονου lifestyle.

Και η Χαλκίδα όπως έχουμε ξαναπεί είναι πάντα από τις πρώτες πόλεις όπου ακολουθούν την μόδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποια είναι λοιπόν, αυτά τα wellness trends που θα κυριαρχήσουν και στην πόλη μας

Η συνειδητή και βιώσιμη διατροφή
Το 2021 θα επιλέξουμε να τρεφόμαστε πιο συνειδητά και να κάνουμε περισσότερο βιώσιμες διατροφικές επιλογές, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς. Η πλειονότητα των ανθρώπων θα πει «όχι» στις αυστηρές δίαιτες, ειδικότερα εκείνες οι οποίες δαιμονοποιούν πολλές κατηγορίες τροφών και συστατικά, ενώ ακόμη περισσότεροι θα είναι εκείνοι οι οποίοι θα εντάξουν στη διατροφή τους περισσότερα λαχανικά και θα κάνουν τρόπο ζωής τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του food waste.

Οι υπερτροφές «κερδίζουν» έδαφος
Σε ό,τι αφορά στη διατροφή συγκεκριμένα, εκτός από πιο συνειδητή, αναμένεται να γίνει και περισσότερο «καθαρή». Πολλοί θα είναι εκείνοι οι οποίοι θα δουν τη διατροφή τους ως ένα μέσο για να διατηρήσουν μακροπρόθεσμα την υγείας τους. Για αυτόν τον λόγο, θα εμπλουτίσουν το διατροφικό τους μενού με υπερτροφές και γενικότερα, με τροφές που φέρονται να εύνουν την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς και με συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες, ενώ θα πουν «όχι» στα ιδιαίτερα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Η ομορφιά της απλότητας
Για εμάς που λατρεύουμε να παρακολουθούμε και να μελετούμε τις τάσεις στον τομέα της ομορφιάς, το 2021 θα έχει ενδιαφέρον διότι θα φέρει την απλότητα σε πρώτο πλάνο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών στον τομέα της ομορφιάς, η πανδημία έστρεψε πολλές γυναίκες στο να αγαπήσουν και να υιοθετήσουν πιο απλές ρουτίνες ομορφιάς και περιποίησης, μια τάση που όπως όλα δείχνουν θα κυριαρχήσει τη χρονιά που διανύουμε. Ουσιαστικά, συνειδητοποιήσαμε πως δεν χρειαζόμαστε τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης ομορφιάς και μακιγιάζ για να νιώθουμε και να είμαστε όμορφες.

Η πνευματική ευεξία σε πρώτο πλάνο
Άγχος, στρες, αβεβαιότητα, μοναξιά. Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους μας. Αν κάτι αντιληφθήκαμε, λοιπόν, τους τελευταίους μήνες, είναι η σημασία του να φροντίζουμε και την πνευματική μας υγεία. Αυτός είναι ο λόγος που το 2021 το πνευματικό μας wellbeing έρχεται σε πρώτο πλάνο, ωθώντας μας μεταξύ άλλων σε τεχνικές που φέρονται να μας ενδυναμώνουν πνευματικά και να μας απαλλάσσουν από το άγχος, όπως ο διαλογισμός. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες, πολλοί πήραν την απόφαση να «κατεβάσουν» meditation apps στα κινητά τους τηλέφωνα.

Η άνοδος της τηλεϊατρικής
Τέλος, η τηλεϊατρική αναμένεται να γίνει ακόμη πιο δημοφιλής το 2021. Πλέον, μάθαμε να χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο για να φέρνουμε εις πέρας μια πληθώρα καθημερινών υποχρεώσεων και όπως φαίνεται, ακόμη και για να φροντίζουμε την υγεία μας. Να αναφέρουμε απλώς ότι σύμφωνα με μελέτες, μόνο στις ΗΠΑ η τηλεϊατρική σημείωσε άνοδο που έφτασε από το 11% το 2019 στο 46% το 2020!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram