Βρήκαμε το φρούτο που μειώνει το άγχος!

Δημοσιεύθηκε 24 Ιουνίου, 2020

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες διατροφολόγων, τα κεράσια έχουν υψηλή περιεκτικότητα στη σεροτονίνη (την ορμόνη κατά της κατάθλιψης), με αποτέλεσμα να βοηθούν πολύ στο άγχος

«Τα κεράσια είναι πλούσια σε μελατονίνη, τη χημική ουσία που που σε βοηθά να ρυθμίσεις τους κύκλους του ύπνου και μειώνει σημαντικά τον εκνευρισμό που νιώθεις και δεν μπορείς να κοιμηθείς», εξηγεί η διατροφολόγος Bonnie Taub-Dix.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα κεράσια επίσης μειώνουν το οξειδωτικό στρες, κάνουν καλό στο έντερο επειδή έχουν πολλές φυτικές ίνες και γενικά σου δίνουν ένα γερό ανοσοποιητικό. Θέλεις κι άλλους λόγους για να αρχίσεις να τρως κεράσια; Πάρε και 3 τρόπους για να τα τρως σε μεγαλύτερη ποσότητα.

68B61459 C05A 47F1 9073 0DAE5F0B2C4F

Αποξηραμένα κεράσια

Είναι πιο εύκολο από αυτό που φαντάζεσαι. Κόψτα στη μέση, αφαίρεσε το κουκούτσι και ψήσε τα στους 140 βαθμούς για τουλάχιστον 6 ώρες. Έτοιμα, και με την ίδια θρεπτική αξία.

Κεράσια στα γλυκά

Όπως θα θυμάσαι από την καραντίνα, η ζαχαροπλαστική δρα αγχολυτικά. Τώρα που είναι η εποχή τους, φτιάξε τάρτες με κεράσια ή μαρμελάδες. Είναι αρκετά γλυκά από μόνα τους, συνεπώς μειώνεται η ζάχαρη.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram