Βάλτε την Άνοιξη στο σπίτι σας με αυτούς τους έξυπνους τρόπους

Δημοσιεύθηκε 2 Απριλίου, 2021

Όλοι γνωρίζουμε πως η ποιότητα του χρόνου που περνάμε στο σπίτι μας σχετίζεται με το ίδιο το περιβάλλον του σπιτιού. Ειδικά τώρα που μπήκε η άνοιξη και η διάθεση αλλάζει, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας, ώστε να υποδεχτείτε την πανέμορφη αυτή εποχή!

Μπορείτε, λοιπόν, να αφήσετε το «βάρος» του χειμώνα πίσω σας και να δημιουργήσετε ένα πιο ανάλαφρο περιβάλλον μέσα στο οποίο θα είσαι πιο χαρούμενοι και πιο… ανοιξιάτικοι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεκινήστε από το «ανοιξιάτικο καθάρισμα»

Υπάρχει λόγος που η άνοιξη είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνετε ένα καλό καθάρισμα στο σπίτι σας. Πολλή σκόνη έχει παγιδευτεί μέσα στο σπίτι επειδή τον χειμώνα δεν είναι εύκολο να αεριστεί κανονικά. Μην παραλείψετε να καθαρίσετε καλά τα παράθυρά σας για να φωτιστεί το σπίτι σας. Οι μέρες είναι πλέον μεγαλύτερες και έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το περισσότερο φως για περισσότερη ώρα – εκμεταλλευτείτε το!

«Ελαφρύνετε» το ντεκόρ

Απομακρύνετε οποιοδήποτε διακοσμητικό στοιχείο σας θυμίζει τον χειμώνα. Αποθηκεύστε τα βαριά υφάσματα ή ριχτάρια και βάλτε νέα, πιο ανοιξιάτικα και πιο ελαφριά. Ανανεώστε τις κουρτίνες σας επιλέγοντας κάποιες που είναι πιο ελαφριές και αφήνουν περισσότερο φως να μπει στο σπίτι.

Προσθέστε κάτι νέο στη διακόσμησή σας

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα για να έχετε ένα πιο ανοιξιάτικο σπίτι. Ένα νέο τραπεζομάντηλο ή μερικά χρωματιστά πιάτα με λουλούδια είναι αρκετά για να ανανεώσουν τον χώρο σας και να ανεβάσουν τη διάθεσή σας. Ένας πολύ πρακτικός τρόπος για να καλωσορίσετε την άνοιξη είναι να ανανεώσετε τα μαξιλάρια του καθιστικού σας – επιλέξτε χρωματιστές μαξιλαροθήκες με λουλούδια.

Κάντε το σπίτι να μυρίζει «άνοιξη»

Πάρτε μερικά κεριά με άρωμα εσπεριδοειδών για να ανανεώσετε τον αέρα του σπιτιού σας. Βάλτε ένα γλαστράκι με λεβάντα που έχει υπέροχο άρωμα, αλλά και υπέροχο χρώμα. Αν ζείτε στην εξοχή ή έχετε κήπο, τότε κάποιες φορές αρκεί να ανοίξετε τα παράθυρα και να αφήσετε τις ανοιξιάτικες μυρωδιές να μπουν στο σπίτι σας!

Λουλούδια, λουλούδια, λουλούδια!

Τίποτα δεν είναι τόσο συνυφασμένο με την άνοιξη όσο τα λουλούδια. Κόψτε μερικά λουλούδια και βάλτε τα σε ένα βάζο. Αγοράστε μερικά νέα φυτά και εμπλουτίστε τη διακόσμηση του καθιστικού και της βεράντας σας. Φτιάξτε ένα όμορφο στεφάνι και βάλτε το στην εξώπορτα. Με λίγα λόγια, φέρτε το «έξω» μέσα και απολαύστε την υπέροχη αυτή εποχή!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram