Το τσάι θα καταπραΰνει τα κουρασμένα μάτια σου

Δημοσιεύθηκε 13 Ιανουαρίου, 2024

Η πανδημία μας έχει αναγκάσει (ακόμη κι εκείνους που δεν δούλευαν συστηματικά μέσω internet) να χρησιμοποιούμε καθημερινά οθόνες τόσο στην εργασία μας όσο και για την επικοινωνία μας με τους άλλους.

Αυτό έχει ως συνέπεια την κούραση του εγκεφάλου, του σώματός μας αλλά και τον άμεσο και συχνό ερεθισμό των ματιών μας. Το αποτέλεσμα; Μαύροι κύκλοι, πρήξιμο, κόκκινα μάτια, θολή όραση, ακόμη και σπυράκια γύρω από τα μάτια μας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ειδικοί προτείνουν τσάι. Ναι, για να καταπραΰνεις τον ερεθισμό των ματιών οι γιατροί συστήνουν κομπρέσες τσαγιού για άμεση ανακούφιση. Η εφαρμογή διαφόρων τύπων τσαγιού μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά, παρά τα όσα νομίζεις μέχρι τώρα.

tsai4

Εάν έχεις χρησιμοποιήσει στο παρελθόν μια ζεστή ή κρύα κομπρέσα για το πρήξιμο, θα γνωρίζεις καλά ότι οι διαφορετικές θερμοκρασίες μπορούν να αποτελέσουν ισχυρά «φάρμακα» σε κάποιες συγκεκριμένες παθήσεις στο σώμα μας

Τα αντιφλεγμονώδη οφέλη του τσαγιού είναι καλά τεκμηριωμένα ακόμα κι αν δεν χρειάζεται να καταναλώνεις το τσάι για να τα αποκομίσεις. Ένα από τα κύρια συστατικά του, που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πρηξίματος, προέρχεται από την περιεκτικότητα του τσαγιού σε καφεΐνη. Δεδομένου ότι τα διογκωμένα αιμοφόρα αγγεία μπορούν να οδηγήσουν σε πρήξιμο κάτω από τα μάτια, οι διεγερτικές ιδιότητες της καφεΐνης μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση αυτών των συμπτωμάτων.

Όμως, αυτά τα οφέλη μπορεί να προέρχονται και από μια άλλη πηγή. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη διαπιστώθηκε ότι η μείωση του πρηξίματος π.χ από μια κρέμα ματιών που περιέχει καφεΐνη, πιθανότατα προήλθε από τα αποτελέσματα ψύξης της ουσίας που περιέχει και όχι από την ίδια την ουσία. Τα κρύα φακελάκια τσαγιού λοιπόν, στην πραγματικότητα μπορεί να αποδειχθούν η καλύτερη επιλογή όταν τα χρησιμοποιούμε για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων. «Οι κρύες σακούλες τσαγιού θα μπορούσαν πραγματικά να είναι το «όργανο» που συρρικνώνει τα αιμοφόρα αγγεία μας», σημειώνει η έρευνα. Με επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, οι δροσερές σακουλίτσες τσαγιού θα μπορούσαν να μας κάνουν να βλέπουμε τα αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα τους με την πάροδο του χρόνου.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram