Το skincare λάθος που προκαλεί ρυτίδες στον λαιμό και το ντεκολτέ

Δημοσιεύθηκε 8 Ιουνίου, 2024

Ο λαιμός και το ντεκολτέ είναι από τα σημεία που «φωνάζουν» την ηλικία μας. Είναι στο χέρι σου, λοιπόν, να τα φροντίσεις σωστά για να… φρενάρεις τον χρόνο.

Αν υπάρχουν κάποια σημεία πάνω στο σώμα μας, τα οποία προδίδουν την ηλικία, αυτά είναι ο λαιμός, το ντεκολτέ και τα χέρια. Στα σημεία αυτά, βλέπεις, η επιδερμίδα είναι πολύ λεπτή και «εύθραυστη» με αποτέλεσμα όσο περνούν τα χρόνια να μειώνεται ολοένα και περισσότερο το κολλαγόνο και η ελαστίνη και άρα να επέρχεται η χαλάρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξέρω… Θα μου πεις πως τα κάνεις όλα σωστά! Και αντιγηραντικές κρέμες με ρετινόλη, bakuchiol ή πεπτίδια χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση στη ρουτίνα ομορφιάς σου, και θεραπείες στον δερματολόγο σου κάνεις και όλα όσα «απαιτούνται». Γιατί, όμως, επιμένουν να εμφανίζονται σημάδια γήρανσης;

Αν έχεις αυτήν την απορία, λοιπόν, έχω να σου πω ένα: εσύ κάνεις ένα μεγάλο λάθος στη skincare routine σου το οποίο οδηγεί σε εμφάνιση ρυτίδων σε λαιμό και ντεκολτέ.

Το «μοιραίο» skincare λάθος που κάνεις ξανά και ξανά

Ποιο είναι αυτό το λάθος; Δεν φοράς αντηλιακό. Ναι, και στον λαιμό και στο ντεκολτέ- εκτός από το πρόσωπο- πρέπει να φοράς αντηλιακό όλους τους μήνες του χρόνου. Ακόμα και τις μέρες με βροχή και πολλή συννεφιά.

Βλέπεις, το αντηλιακό είναι ζωτικής σημασίας για να προστατευθείς από την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων και να παραμένει νεανική η επιδερμίδα σου. Αναρωτιέσαι γιατί; Διότι η έκθεση στον ήλιο (θυμίσου ότι ο ήλιος υπάρχει και πίσω από τα σύννεφα) οδηγεί σε πρόωρη γήρανση και συγκεκριμένα καταστρέφει τα κύτταρα του δέρματος, προκαλεί υποβάθμιση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, αλλά και δυσχρωμίες στην επιδερμίδα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram