Το νόστιμο φρούτο που ρίχνει την «κακή» χοληστερόλη και προστατεύει την καρδιά

Δημοσιεύθηκε 7 Φεβρουαρίου, 2024

Οι φράουλες εμπίπτουν στην κατηγορία των τροφίμων που ονομάζονται «υπερτροφές» καθώς περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα και συμβάλλουν στη μακροζωία.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients αναφέρει ότι οι φράουλες είναι το «μυστικό» για την μακροζωία καθώς έχει πολλαπλά οφέλη, ενώ μειώνει τη χοληστερίνη, την αρτηριακή πίεση και προστατεύει από τον καρκίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι η προσθήκη φράουλας στη διατροφή, βάζει φρένο στους καρδιομεταβολικούς παράγοντες κινδύνου σε ενήλικες, όπως είναι η παχυσαρκία και η αυξημένη λιποπρωτεϊνική χοληστερόλη χαμηλής πυκνότητας (LDL), γνωστή ως «κακή» χοληστερόλη.

Η LDL χοληστερόλη, που είναι βλαβερή, μεταφέρει τη χοληστερίνη από το ήπαρ στα κύτταρα. Όταν είναι αυξημένη είναι πιθανό να προκαλέσει απόφραξη των αγγείων, αυξάνοντας τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις.Στη μελέτη, 33 ενήλικες έλαβαν ο καθένας μια ελεγχόμενη ποσότητα σκόνης φράουλας κάθε μέρα που ισοδυναμεί με μία ή δυόμισι κανονικές μερίδες.Στο τέλος, διαπιστώθηκε ότι οι δυόμισι ημερήσιες μερίδες φράουλας βελτίωσε σημαντικά τους καρδιομεταβολικούς κινδύνους.

 

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram