Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Βελουτέ σούπα τυριού με μπρόκολο

Δημοσιεύθηκε 21 Μαρτίου, 2024
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. μπρόκολο
200 γρ. τσένταρ, τριμμένο
30 γρ. βούτυρο
30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
250 γρ. νερό
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
κρεμμύδι
καρότο
1/2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
1 κ.γ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35%
πάπρικα, γλυκιά
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε μια κατσαρόιλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη πάστα.
Προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μπρόκολο και το καρότο, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Βράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε την πάπρικα, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το τσένταρ, και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να διαλυθούν και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Σερβίρουμε με έξτρα κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με πάπρικα και πιπέρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram