Ας μη γελιόμαστε, αποτελεί το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων! Ένα brownie δεν πάει ποτέ χαμένο! Μπορείς να το φτιάξεις και να το σερβίρεις σκέτο, με παγωτό, με σος ή με κρέμα γάλακτος! Οι παραλλαγές πολλές. Η συνταγή μια και μοναδική.
1 κούπα αλατισμένο βούτυρο
2 φλιτζάνια κομματάκια σοκολάτας
1 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίος καφέ
4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Στον φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε μαζί το βούτυρο και το 1 1/2 φλιτζάνι με τα κομματάκια σοκολάτας. Αφού λιώσει το μείγμα και το ανακατέψουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τον στιγμιαίο καφέ. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά για 1 λεπτό μέχρι να αφρατέψουν και τα προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας. Προσθέτουμε έπειτα το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
Ανακατεύουμε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι από τα κομματάκια σοκολάτας. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σ΄ένα ταψί που έχουμε ήδη στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 20 λεπτά και το βγάζουμε από τον φούρνο για να κρυώσει. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε...