100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό + εξτρα, για το άνοιγμα της ζύμης
100 γρ. καλαμποκάλευρο
1 πρέζα αλάτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα ντομάτας
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.σ. φύλλα βασιλικού
1 κ.σ. φύλλα θυμαριού
3 κ.σ. κέτσαπ
3 κ.σ. γαλέτα
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. παρμεζάνα, προαιρετικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σύνθεση
μοτσαρέλα, τριμμένη
μοτσαρέλα, βουβαλίσια
Για τη ζύμη πίτσας
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230° C στον αέρα.
Βάζουμε μέσα, ανάποδα, ένα ταψί να κάψει καλά όσο εμείς προετοιμάζουμε τις πίτσες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το σιμιγδάλι και το αλάτι.
Προσθέτουμε τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Όταν πια δεν μπορούμε να το δουλέψουμε με το κουτάλι αρχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μας.
Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε το ζυμάρι μέσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι και 2 ώρες να διπλασιαστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το πόσο θα το αφήσουμε εξαρτάται απο την εποχή.
Για τη σάλτσα ντομάτας
Ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι σπάμε τα μεγάλα κομμάτια της ντομάτας.
Ψιλοκόβουμε τα φύλλα βασιλικού και θυμαριού και τα ρίχνουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε την κέτσαπ, τη γαλέτα, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, προαιρετικά την παρμεζάνα, και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε με το κουτάλι, και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.
Για τη σύνθεση
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 5 ίσα μέρη και τα πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.
Σε ένα ξύλο κοπής βάζουμε σιμιγδάλι και ανοίγουμε το ένα ζυμάρι με έναν πλάστη (αν κολλάει βάζουμε παραπάνω σιμιγδάλι).
Βάζουμε 2 κ.σ. από τη σάλτσα ντομάτας και τα τυριά της προτίμησής μας πάνω στη ζύμη για πίτσα.
Μεταφέρουμε την πίτσα πάνω στο αναποδογυρισμένο ταψί του φούρνου που έχει κάψει (χωρίς να το βγάλουμε από τον φούρνο) και ψήνουμε για 5 λεπτά.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα άλλα 4 ζυμάρια.
Προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.