ΥΛΙΚΑ
100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. γεμάτη κανέλα, σε σκόνη
850 γρ. φύλλα σφολιάτας
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
royal icing
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Τοποθετούμε ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας με τη μεγάλη πλευρά να είναι μπροστά μας και τη μεμβράνη του να ακουμπάει στον πάγκο.
Ανοίγουμε καλά με έναν πλάστη ώστε να το ισιώσουμε και να μην είναι εύκολο να σπάσει.
Μεταφέρουμε τη μισή γέμιση στο μισό μέρος από τη σφολιάτα κατά μήκος, και καλύπτουμε με την άλλη μισή.
Πατάμε ελάχιστα με τον πλάστη ώστε να κολλήσουν οι σφολιάτες μεταξύ τους.
Κόβουμε 16 κάθετες ίσες λωρίδες.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Τυλίγουμε τις λωρίδες σφολιάτας σε ρολάκια, βάζοντας την άκρη προς τα κάτω για να μην ανοίξουν, και πατάμε με τα χέρια μας το κάθε ρολάκι.
Τοποθετούμε 8 ρολάκια σε κάθε ταψί, αφήνοντας μεταξύ τους αρκετό κενό. Θα ψήσουμε τα ρολάκια σε 4 δόσεις, 8 σε κάθε ταψί ώστε να έχουμε συνολικά 32 ρολάκια.
Μεταφέρουμε το ταψί στην πάνω σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τα ρολάκια.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα 3 ταψιά.
Πασπαλίζουμε προαιρετικά με royal icing, και σερβίρουμε. Η συνταγή για το royal icing βρίσκεται εδώ.
Πηγή: akispetretzikis.com