Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Μπισκότα με μήλο και κανέλα

Δημοσιεύθηκε 9 Μαρτίου, 2024

Είναι πεντανόστιμα, τραγανά και αποτελούν το τέλειο σνακ για όλη την οικογένεια.

Υλικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
150 γρ. ζάχαρη καστανή100 γρ. βρόμη
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. τζίντζερ
50 γρ. σταφίδες
200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. μήλα

Για τη σύνθεση
50 γρ. ζάχαρη καστανή

Συστατικά:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βρόμη, την κανέλα, το τζίντζερ, τις σταφίδες και το βούτυρο. Αφήνουμε στην άκρη.
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη μέχρι να φτάσουμε στο κεντρικό κομμάτι.

https://youtu.be/1I9qTz-8i7Q

Μεταφέρουμε τα τριμμένα μήλα σε μια πετσέτα και πιέζουμε με τα χέρια μας να φύγει η περιττή υγρασία. Εναλλακτικά, πιέζουμε με τα χέρια μας.
Βάζουμε τα μήλα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα.
Βάζουμε σε ένα μπολ την καστανή ζάχαρη. Πλάθουμε σε μπισκότα 50 γρ. και βουτάμε την μια πλευρά σε ένα μπολ με τη ζάχαρη.
Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε κάθε ταψί ξεχωριστά για 20-25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram