Τι έγινε σαν σήμερα -16/11- ανά τον κόσμο!

Δημοσιεύθηκε 16 Νοεμβρίου, 2023

Όσα έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο.

1864: Ο Γεώργιος Α’ παρουσιάζεται στη Βουλή, ορκίζεται πίστη στο νέο Σύνταγμα της χώρας και γίνεται ο πρώτος συνταγματικός βασιλιάς της Ελλάδας. Την ίδια ημέρα η εθνοσυνέλευση διαλύεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1945: Ιδρύεται στο Λονδίνο η UNESCO, ο εκπαιδευτικός, επιστημονικός και πολιτιστικός οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών.

1973: Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η εξέγερση του Πολυτεχνείου. Γύρω από το εκπαιδευτικό ίδρυμα γίνονται πραγματικές μάχες. Η Αστυνομία με δακρυγόνα και πυροβολισμούς προσπαθεί να διαλύσει τον κόσμο. Ο ραδιοφωνικός σταθμός των φοιτητών κάνει έκκληση για φάρμακα, ιατρικά εργαλεία, γιατρούς και ασθενοφόρα. Γύρω στα μεσάνυχτα μπαίνουν στην Αθήνα στρατός και τανκς.

1981: Οι αμερικανικές Υγειονομικές Αρχές εγκρίνουν το εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας Β.

2021: Η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό ακυρώνει όλες τις επικείμενες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών εορτασμών του Μονακό, λόγω ασθένειας, σύμφωνα με ανακοίνωση του βασιλικού παλατιού. Η πριγκίπισσα λέγεται ότι πάσχει από «βαθιά κόπωση».

2021: Ανακοινώνεται ένα νέο φεγγάρι του Κρόνου, το S/2019 S 1, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των γνωστών φεγγαριών σε 83.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram