Τι δεν κάνει να φάει η γάτα σας από το εορταστικό τραπέζι

Δημοσιεύθηκε 31 Δεκεμβρίου, 2023

Τα διάφορα κρέατα και άλλοι πειρασμοί, έχουν την τιμητική τους κατά την διάρκεια των γιορτών.

Η γάτα σίγουρα μπορεί αυτήν την περίοδο να απολύσει πολλές λιχουδιές που δεν είναι μέρος της καθημερινής της δίαιτας. Πρέπει όμως να αποφύγετε να δώσετε στην γάτα φαγητά που θα την πειράξουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιες τροφές δεν πρέπει να γευτεί η γάτα σας από το εορταστικό τραπέζι:

Μαγειρεμένα οστά

Επίσης, τα μαγειρεμένα οστά μπορούν να της προκαλέσουν γαστρεντερικές διαταραχές, όπως και σοβαρό τραυματισμό στον γαστρεντερικό σωλήνα, μέχρι και τη διάτρησή του.

Λιπαρές τροφές

Το λίπος, οι πέτσες, αλλά και οι λιπαρές σάλτσες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές γαστρεντερικές διαταραχές με έμετο και διάρροια. Αν καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να προξενήσουν ακόμα και παγκρεατίτιδα.

christmas

Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα

Οι περισσότερες γάτες έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Το πεπτικό τους σύστημα δεν μπορεί να την πέψει , με αποτέλεσμα να έχουν πεπτικές διαταραχές, όπως διάρροια.

Γλυκά και σοκολάτες

Τα γλυκά απαγορεύονται εντελώς από τη διατροφή της γάτας μας. Προκαλούν και αυτά γαστρεντερικές διαταραχές. Όπως και τα γλυκά που περιέχουν σοκολάτα, καθώς είναι ιδιαίτερα τοξικά για το ήπαρ.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram