Τέλος τα μονότονα χρώματα στους εξωτερικούς τοίχους

Δημοσιεύθηκε 12 Ιουνίου, 2024

Με το καλοκαίρι επιτέλους να είναι εδώ, ήρθε η ώρα να φρεσκάρουμε τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού μας. Εάν αναζητάς τα χρώματα που θα ομορφύνουν την πρόσοψη του σπιτιού σου, ένα θα σου πω: πρέπει να ξεχάσεις τις μονότονες αποχρώσεις που ναι μεν δίνουν απλότητα αλλά καθόλου χαρακτήρα.

Οι τοίχοι, η πόρτα ή ακόμη και ο φράκτης του κήπου ή της αυλής σου θα μπορούσαν να επωφεληθούν από ένα φρεσκάρισμα που θα αποτελέσει θείο δώρο για την αισθητική και την ψυχολογία σου. Ας μη γελιόμαστε, τα χρώματα καθορίζουν την ιδιοσυγκρασία και τη διάθεσή μας. Ας τα αφήσουμε να επιτελέσουν το έργο τους και να συντελέσουν ώστε η πρόσοψη του σπιτιού μας να τραβήξει τα βλέμματα και να χαρίσει έμπνευση σε όλους τους περαστικούς (αλλά και σε εμάς τους ίδιους).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, ποια είναι τα καλύτερα χρώματα στα οποία πρέπει να επενδύσεις; Είναι μια ερώτηση στην οποία είναι εύκολο να διαφωνήσουμε (με τόσες πολλές διαφορετικές επιλογές που μπορεί να έχει η καθεμία από εμάς) αλλά ορισμένες σίγουρα θα συγκλίνουν σε όλα τα γούστα

Για τον σκοπό αυτό, έχω συγκεντρώσει μερικά από τα πιο μοντέρνα χρώματα βαφής για χρήση σε εξωτερικούς χώρους γι' αυτό το καλοκαίρι. Από τις πλούσιες, ζωντανές πράσινες αποχρώσεις του πράσινου (της μέντας αλλά και του πεπονιού) μέχρι τα μπλε που ξυπνούν συνειδήσεις και έμπνευση. Εσύ ποια χρώματα θα επιλέξεις;

spiti

Κίτρινο παντού

Το κίτρινο είναι ένα χαρούμενο χρώμα και φωνάζει «καλοκαίρι». Είναι ένα χρώμα που αντιπροσωπεύει τον ήλιο, καθώς και τη φωτεινότητα, την ενέργεια και τη ζεστασιά. Ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρουν ότι μπορεί να έχει και αρνητικές ενδείξεις - άγχους και στρες-. Για αυτόν τον λόγο, ένα φωτεινό αλλά ζεστό κίτρινο μπορεί να είναι αποτελεσματικό - ίσως θελήσεις να βάψεις τα εξωτερικά τοιχώματά κίτρινα δίπλα σε λευκά παράθυρα ή να χρησιμοποιήσεις λίγο κίτρινο. 

Προτίμησε το πράσινο για έναν αέρα φρεσκάδας

Το πράσινο είναι το χρώμα της φύσης και θεραπεύει τα συναισθήματά μας, συνεπώς αποτελεί εξαιρετική επιλογή καθώς προκαλεί τις σκέψεις μας να πετάξουν στην ύπαιθρο. Όντας επίσης ένα δροσερό χρώμα, δεν θα αισθάνεσαι ζέστη όταν ο ήλιος εκεί έξω καίει τα πάντα.

prasino spiti

Τα έντονα μπλε και τα κόκκινα μπορούν να δείχνουν καταπληκτικά

Εάν πάντα ήθελες να δοκιμάσεις κάτι πιο τολμηρό από τα χρώματα που συνήθως επιλέγεις, γιατί να μην το κάνεις τώρα αλλά να το κάνεις σωστά; Σε τελική ανάλυση, δεν χρειάζεται να βάψεις τόσο έντονα όλο το εξωτερικό του σπιτιού σου. Επίλεξε μερικά σημεία όπως την πόρτα ή τα παράθυρα ή αν επιμένεις στις πιο pastel αποχρώσεις μπορείς να προχωρήσεις σε πιο safe επιλογή! 

Το βαθύ μπλε είναι η ιδανική απόχρωση για το ελληνικό καλοκαίρι. Θα το δεις στα νησιά μας, στις πόρτες και τα παράθυρά τους. Πόσο μαγικά συνδέεται με το λευκό και γίνεται ένα με τον ουρανό; Τόλμησέ το και κάνε το σπίτι στην πόλη να μοιάζει σαν καρτποστάλ.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram