Tι θα μαγειρέψεις σήμερα; Μπρόκολο ογκρατέν

Δημοσιεύθηκε 3 Μαρτίου, 2023

ΥΛΙΚΑ

1 μπρόκολο, μεσαίο σε μπουκετάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης, κόκκινη, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. βούτυρο
4 αυγά
300 γρ. γάλα, 1,5%
300 γρ. τσένταρ, light, τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. ψωμί για τοστ, τριμμένο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τη ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης.
Βράζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε σε κρύο τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα λαχανικά. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 20x30 εκ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός τα αυγά, το γάλα και τα 200 γρ. τσένταρ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Απλώνουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το τριμμένο ψωμί με το υπόλοιπο τσένταρ και πασπαλίζουμε στο πυρίμαχο σκεύος.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το ψωμί.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram