Ένα γευστικό πιάτο που συνδυάζει γεύσεις, αρώματα και υφές!
Εύκολη, γρήγορη, απλή και νόστιμη συνταγή για μακαρονάδα.
ΥΛΙΚΑ
400 γραμμ. σπαγγέτι
2 φλ. τσαγ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
1/4 φλ. κουκουνάρι
1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
2 σκ. σκόρδο
2/3 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κουκουνάρι σε ταψάκι και ψήνουμε για 10 λεπτά στον φούρνο, στους 200οC, ίσα να ροδίσει.
Στο γουδί ή στο μούλτι, βάζουμε το βασιλικό, το ψημένο κουκουνάρι, το σκόρδο, 1/2 κ. γλ. αλάτι και 1/4 κ. γλ. πιπέρι και χτυπάμε. Κατόπιν ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά, μέχρι η σάλτσα να γίνει αρκετά πηχτή.
Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Σε κατσαρόλα βράζουμε 1 λίτρο νερό. Προσθέτουμε τα σπαγγέτι και τα βράζουμε al dente (σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευατή). Κατόπιν τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σάλτσα πέστο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.