Ο σωστός τρόπος να καθαρίσεις τα γυαλιά σου

Δημοσιεύθηκε 16 Ιουλίου, 2020

Τα γυαλιά ηλίου και οράσεως «εξυπηρετούν» 2 σκοπούς: Λειτουργούν ως ένα επιπλέον στρώμα προστασίας ανάμεσα στα μάτια σου και τον εξωτερικό κόσμο και ταυτόχρονα ως μέσο βελτίωσης της όρασης σου. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να τα αφήνεις στην τύχη τους.

Οι φακοί από τα γυαλιά σου, τόσο του ηλίου, όσο και τα οράσεως, είναι σαν μαγνήτης. Μαζεύουν πάνω τους σκόνη και βρωμιές. Ευτυχώς το να τα καθαρίσεις είναι μία πολύ εύκολη διαδικασία. Για να είσαι σίγουρη ότι τα καθαρίζεις σωστά, φρόντισε να ακολουθείς τα παρακάτω tips.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χρησιμοποίησε απορρυπαντικό πιάτων
Για να καθαρίσεις τα γυαλιά σου θα χρειαστείς απλά σαπούνι και νερό. Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε μία μικρή ποσότητα απορρυπαντικού πιάτων για να πλύνεις τους φακούς και τον σκελετό των γυαλιών σου. Στη συνέχεια ξέπλυνε με νερό και σκούπισε τα με ένα μαλακό απορροφητικό χαρτί.

Θυμήσου πως η μόνη περίπτωση που μπορείς να χρησιμοποιήσεις το χαρτί απευθείας στους φακούς είναι όταν είναι βρεγμένοι. Σε αντίθετη περίπτωση θα γρατζουνίσεις τα γυαλιά οράσεώς σου. Το ίδιο ισχύει και για τα γυαλιά ηλίου.

Απόφυγε τα ισχυρά καθαριστικά προϊόντα
Το σαπούνι πιάτων είναι το μόνο καθαριστικό προϊόν που υπάρχει σπίτι σου και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στα γυαλιά σου. Θα πρέπει να αποφύγεις να χρησιμοποιήσεις άλλους είδους καθαριστικά.

Το ξίδι, οι χαρτοπετσέτες, υφάσματα από ρούχα είναι πιθανό να φθείρουν τα γυαλιά σου. Και τότε δεν υπάρχει τρόπος να το διορθώσεις. Οπότε, κάθε φορά που δεν χρειάζεται να φοράς τα γυαλιά σου (ηλίου ή οράσεως) φρόντισε να τα τοποθετείς στη θήκη τους.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram