Ο σωστός τρόπος να φτιάξεις τσάι

Δημοσιεύθηκε 2 Ιανουαρίου, 2024

Αν είσαι λάτρης του τσαγιού, είναι το αγαπημένο σου ρόφημα και ίσως σνομπάρεις τον καφέ εξαιτίας του. Είσαι όμως σίγουρη ότι το φτιάχνεις με τον σωστό τρόπο;

Τι εννοώ με αυτό; Ότι υπάρχουν δύο συνηθισμένοι τρόποι να φτιάξεις τσάι. Ο αργός και ο γρήγορος. Ο αργός είναι να βάλεις στο μάτι το ειδικό σκεύος για να φτιάξεις τσάι ή τον βραστήρα και να περιμένεις να γίνει. Ο γρήγορος είναι να βάλεις μία κούπα με νερό στον φούρνο μικροκυμάτων και να έχεις τσάι μετά από 1 λεπτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι λένε οι ειδικοί για το τσάι σου;
Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι το ίδιο αλλά οι επιστήμονες συνέκριναν τους δύο τρόπους παρασκευής. Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό AIP Advances from the American Institute of Physics. Σου μιλάμε δηλαδή υπεύθυνα και τεκμηριωμένα για το τσάι, όχι αστεία.

Όταν βάζεις το τσάι ή το νερό στον φούρνο μικροκυμάτων δεν βράζεται ούτε στο ελάχιστο συγκριτικά με τον βραστήρα. Ο φούρνος μικροκυμάτων ζεσταίνει κυρίως την επιφάνεια, ενώ ο βραστήρας θερμαίνει όλο το νερό, ξεκινώντας από κάτω. Η διαδικασία αυτής της θέρμανσης ονομάζεται διάδοση. Το υγρό χάνει την πυκνότητά του και πηγαίνει προς τα πάνω. Έτσι το νερό είναι όσο ζεστό πρέπει και όχι λίγο καυτό και αλλού δροσερό.

Αν είσαι λάτρης του τσαγιού, ξέρεις πόσο σημαντικό είναι να το πίνεις σε σωστή θερμοκρασία που δεν χάνεται μετά από 3 λεπτά. Στην υγειά σου.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram