Προσωπική υγιεινή: 4 Συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όλοι

Δημοσιεύθηκε 5 Ιουνίου, 2021

Τί είναι πιο σημαντικό από τα λεφτά, τη μεγάλη καριέρα, τη διασκέδαση και γενικότερα από όλες τις πτυχές της ζωής μας; Όχι και τόσο δύσκολη ερώτηση, σωστά;

Εννοείται ότι αναφέρομαι στην υγεία! Τόσο η ατομική όσο και η δημόσια υγεία πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων όλων των ανθρώπων και είναι απαραίτητο να προσπαθούμε όλοι για έναν υγιεινό τρόπο ζωής!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί, διαβάζοντας τη λίστα που ακολουθεί, πολλοί να εκπλαγούν από το γεγονός ότι κάνουν κάποια απλά και τόσο αυτονόητα πράγματα λάθος από πάντα!

Προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά σε ολόκληρη τη λίστα όμως

1. Δεν πρέπει να υπερβάλουμε στη συχνότητα που κάνουμε ντουζ

Μπορεί να ακούγεται παράξενο στην πρώτη ανάγνωση, αλλά τα υπερβολικά ντουζ μέσα στη μέρα μας κάνουν όσο κακό θα έκανε και το να μην πλενόμασταν καθόλου. Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν στο Columbia University από ομάδα ειδικών στα μολυσματικά νοσήματα, το να πλενόμαστε πάρα πολλές φορές ημερησίως κάνει το δέρμα μας να ξεραίνεται και να σκάει. Θυμηθείτε ότι το δέρμα είναι αυτό που προστατεύει το εσωτερικό του σώματός μας από το να μολυνθεί από εξωτερικά μικρόβια. Σκασμένο δέρμα σημαίνει αυτόματα ότι δίνουμε ανοιχτή δίοδο σε αυτά τα μικρόβια να εισχωρήσουν στο σώμα μας από τις πληγές.

2. Σπάνια πλένουμε τα χέρια μας ΠΡΙΝ χρησιμοποιήσουμε την τουαλέτα

Υπάρχει μια ατάκα που έχει βγάλει ο σοφός λαός και λέει: “Το μετά είναι για τους άλλους. Αλλά, το πριν είναι για εμάς!”. Και συμπυκνώνει περίφημα την ουσία αυτού που λέμε. Βακτήρια δε βρίσκουμε μόνο στην τουαλέτα, αλλά σε ολόκληρο το σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν έχουμε πλύνει τα χέρια μας για αρκετή ώρα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι πάνω τους υπάρχουν βακτήρια από άλλες επιφάνειες που έχουμε ακουμπήσει.

3. Πατάμε το καζανάκι με τις άκρες των δαχτύλων μας και γυμνά χέρια

Μιας και βρισκόμαστε στο θέμα της υγιεινής στο χώρο της τουαλέτας, ας δούμε άλλο ένα πολύ συνηθισμένο λάθος που όλοι έχουμε κάνει, και ακόμα κάνουμε, καθημερινά. Η τουαλέτα είναι κατά πάσα πιθανότητα το πιο βρώμικο μέρος μέσα σε ένα διαμέρισμα. Οι επιστημονικές παρατηρήσεις μας δείχνουν ότι ακόμα και 90 λεπτά αφού έχουμε πατήσει καζανάκι, δεκάδες σταγονίδια γεμάτα βακτήρια υπάρχουν στην επιφάνεια.

4. Κοιμόμαστε με το ίδιο μαξιλάρι για πάρα πολύ καιρό

Τα πουπουλένια μαξιλάρια είναι σίγουρα παραδεισένια για ξεκούραση μετά από μια μέρα σκληρής δουλειάς, είναι όμως εξίσου ο παράδεισος και για ακάρεα ή μούχλα. Με τον καιρό είναι πιθανό να μετακινηθούν προς το πρόσωπο ή τα μαλλιά μας και να δημιουργήσουν ορισμένα ιδιαίτερα δυσάρεστα θέματα. Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι τα ακάρεα μπορούν να πυροδοτήσουν αλλεργίες που δεν ξέραμε ότι είχαμε και να προκαλέσουν ρινική συμφόρηση, πρήξιμο και ερεθισμό στις αναπνευστικές μας διόδους.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram